Paraguay presidendivalimised võitis Santiago Pena

Copy
Santiago Pena koos oma naise Leticia Ocamposega.
Santiago Pena koos oma naise Leticia Ocamposega. Foto: AGUSTIN MARCARIAN/Scanpix

Paraguay presidendivalimised võitis enam kui 42 protsendiga antud häältest valitseva erakonna Colorado Partei kandidaadiks olnud majandusteadlane ja endine rahandusminister Santiago Pena, näitasid ametlikud tulemused, kui loetud oli 90 protsenti häältest.

Vasakpoolne opositsioonikoalitsiooni kandidaat 60-aastane veteranpoliitik Efrain Alegre kogus 27,5 toetusprotsenti, kuigi tal oli enne pühapäevast hääletust arvamusküsitlustes napp edumaa.

Paraguay praegune president Mario Abdo Benítez, kes valiti Colorado Partei kandidaadina ametisse 2018. aastal, ei saanud vastavalt põhiseadusele uuesti kandideerida.

Colorado Partei on valitsenud peaaegu pidevalt alates 1947. aastast ehk läbi diktatuuri ja pärast demokraatia naasmist 1989. aastal, kuid seda on räsinud korruptsioonisüüdistused.

Pena poliitilisele mentorile, endisele presidendile ja parteiliidrile Horacio Cartesile kehtestas USA hiljuti sanktsioonid väidetava korruptsiooni eest.

Pena töötas Cartesi ametiajal rahandusministrina.

Pena halvustajad kirjeldavad teda Cartesi sekretärina. Alegre läks veelgi kaugemale ja vihjas 44-aastasele Penale kui Cartesi teenijale ning nimetas nende erakonda korrumpeerunud institutsiooniks.

Kuid Pena jäi kriitika suhtes külmaks.

«Ta on väga rahulik, tema meelerahu on muljetavaldav,» ütles üks Pena kaastöötaja uudisteagentuurile AFP.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles