Ukraina presidendi kantselei: Eestiga seotud abiorganisatsiooni väidetavaid rikkumisi kontrollitakse

Margus Martin
, ajakirjanik
Copy
Eesti peaminister Kaja Kallas ja Ukraina president Volodõmõr Zelenskõi eelmisel nädalal Žõtomõris antud pressikonverentsil, kus Ukraina riigijuhi käest uuriti samuti kahe riigi abiorganisatsioonide Slava Ukraini ja All For Victory kohta.
Eesti peaminister Kaja Kallas ja Ukraina president Volodõmõr Zelenskõi eelmisel nädalal Žõtomõris antud pressikonverentsil, kus Ukraina riigijuhi käest uuriti samuti kahe riigi abiorganisatsioonide Slava Ukraini ja All For Victory kohta. Foto: Mihkel Maripuu
  • Tegu on Slava Ukraini koostööpartneriga.
  • Uuritakse seost Lvivist leitud jagamata välisabiga.
  • Kriminaalasja esialgu algatatud pole.

Ukraina jõuametkonnad on algatanud kontrolli Slava Ukraini partneri, sealse abiorganisatsiooni All For Victory väidetavate rikkumiste kohta, kinnitas Postimehele Ukraina presidendi kantselei pressiesindaja. 

Samas jättis ta täpsustamata, millised konkreetsed ametkonnad teemaga tegelevad. Kriminaalasja Postimehe andmetel algatatud pole.

MTÜ Slava Ukraini koostööpartneri, Ukraina abiorganisatsiooni All For Victory, mille juht on endine Lvivi aselinnapea Hennadi Vaskiv, ja nendega seotud kohaliku äriettevõtte IC Con-structions tegevuse vastu tunnevad lisaks Eesti meediamajadele huvi Ukraina väljaanded.

Nii tegi Lvivis tegutsev info- ja analüütikaportaal zaxid.net Postimehele teadaolevalt eelmise nädala alguses päringu oblastikeskuse politseile, kust vastati, et nemad selle asja uurimisega seotud pole.

Ukraina riiklik juurdlusbüroo (DBR), kelle valdkonda kuuluvad muu hulgas majandus- ja sõjakuriteod ning tippametnikega seotud seadusrikkumised, aga samuti rahvuslik korruptsioonivastane büroo (NABU), ei ole Postimehe päringule vastanud. Mitteametlikel andmetel DBR asja ei uuri.

Lvivis avastati jagamata välisabi

Ukraina majandusjulgeoleku büroo (BEB) uurijad avastasid hiljuti Lvivi oblastis laohoone tundmatut päritolu kasutamata humanitaarabikaupadega.

Leiti umbes tuhat kaubaalust toidu- ja lastekaupade, voodipesu, tekkide, hügieenitoodete, kodukeemia ja riietega. Muu kauba hulgas oli ka 74 tonni konserve 20 miljoni grivna (ligikaudu 500 000 euro) väärtuses. Lasti kohaletoimetamiseks läks tarvis umbes 60 veoautot.

Lvivi oblasti BEBi territoriaalse administratsiooni juhi Valeri Tatsjenko sõnul selgitatakse välja, kuidas need kaubad Ukrainasse sattusid ja miks neid laiali ei jagatud ning lubas, et ühtlasi kontrollitakse infot humanitaarabi võimaliku müügi kohta. Margus Paaliste

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles