Zelenskõi kooskõlastas juhtkonnaga järgmisi kaitsesamme

BNS
Copy
Pärast pommitamist Pavlohradis
Pärast pommitamist Pavlohradis Foto: Stringer/Scanpix

Ukraina president Volodõmõr Zelenskõi teatas esmaspäeval oma igaõhtuses videosõnumis, et alustas uut nädalat kohtumisega kõigil valitsus- ja kaitsetasanditel, vahendas ukrainlaste uudisteagentuur UNIAN.

Zelenskõi kuulas ettekandeid valitsusjuhilt ja ministritelt, presidendi ametkonnalt, Ukraina relvajõudude ülemjuhatajalt ning juhtivatelt luure- ja julgeolekuametnikelt.

Presidendi sõnul arutati vaenlase tõenäolist käitumist lähitulevikus ja Ukraina maade kaitsmist Venemaa agressiooni järgmiste ilmingute eest. Kooskõlastati järgmisi kaitsesamme. Räägiti ka Venemaa viimastest raketirünnakutest Ukrainale, sest ainuüksi möödunud öö jooksul õnnestus alla tulistada 15 venelaste raketti.

«Aga kahjuks mitte kõiki. Töötame partneritega võimalikult aktiivselt, et meie taeva kaitse oleks veel usaldusväärsem,» rõhutas Zelenskõi.

«Eraldi oli teemaks meie sõdurite relvade ja mürskudega varustamine. Samuti olukord ajutiselt okupeeritud territooriumil ja vastuseis Venemaale. Okupandil pole meie maal ainsatki võimalust! Vaenlase jaoks on ainus tulevik hävitamine,» rõhutas ta.

President märkis, et Tšernihivi oblastis riigipiiri lähedal Lizunovka külas hävitas Venemaa pomm esmaspäeval veel ühe Ukraina kooli. Surma sai 14-aastane poiss. Zelenskõi tõi esile, et Dnipropetrovski oblastis Pavlohradis nõudsid Vene terroristide raketid kahe noore mehe elu. Vigastada sai veel 40 inimest, nende seas naised ja lapsed.

Ukraina president rõhutas, et Vene okupandid saavad vastuse igale sellisele rünnakule.

Zelenskõi soovis Ukraina sõduritele veel rohkem täpsust. «Selleks et Vene kurjus kiiremini hävitada,» ütles riigipea.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles