Süürias sai Iisraeli õhulöögis surma sõjaväelane (1)

Copy
Iisraeli rakett aprilli lõpus tehtud õhurünnaku ajal Damaskuse kohal.
Iisraeli rakett aprilli lõpus tehtud õhurünnaku ajal Damaskuse kohal. Foto: -/SCANPIX

Iisraeli õhulöögis Süürias asuvasse Aleppo provintsi sai esmaspäeva hilisõhtul surma valitsusvägede sõjaväelane ja haavata veel seitse inimest, kelle seas kaks tsiviilisikut, teatas Süüria riiklik uudisteagentuur SANA.

Ühtlasi viis õhurünnak ajutiselt rivist välja piirkonna rahvusvahelise lennujaama.

«Umbes kell 23.35 sooritas Iisraeli vaenlane õhurünnaku mitme raketiga, mille sihtmärkideks olid Aleppo rahvusvaheline lennujaam ja mitmed objektid Aleppo läheduses,» vahendas SANA viidates sõjaväeallikale.

«Surma sai sõdur ja veel seitse inimest haavata, kelle seas kaks tsiviilisikut. Aleppo lennujaam sai ainelisi kahjustusi ja selle töö peatus ajutiselt,» lisas agentuur.

Süüria Inimõiguste Vaatluskeskus teatas mitmetest plahvatustest Aleppo rahvusvahelise lennujaama piirkonnas ja Nayrabi sõjaväelennuväljal.

«Mõlemas lennujaamas on tõsised ainelised kahjud. Iisraeli raketid tabasid ka Aleppo provintsis asuvas Safirehi piirkonnas asuvaid kaitsetehaseid põhjustades materiaalset kahju,» teatas keskus.

Iisrael on korraldanud viimastel aastatel Süürias sadu rünnakuid. Peamisteks sihtmärkideks on Iraani toetatud relvarühmitused. Iisrael on rünnanud ka Süüria lennuvälju ja sadamaid ilmse eesmärgiga takistada Iraani relvasaadetisi Teherani toetatud rühmitustele.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles