GALERII Stroomi rannast leitud laevavrakile tellitakse eksperdihinnang

Uwe Gnadenteich
, ajakirjanik
Copy

Tänavuse erakordselt madala veeseisu tõttu said Põhja-Tallinnas Stroomi rannas nähtavaks osaliselt mutta mattunud metallist laevakere jäänused.

Stroomi ranna-alal tegutsev surfiklubi oli Põhja-Tallinna valitsusele juba varem teatanud ohtlikult veest välja turritavate suurte metallosade kohta. Kuna veepiir oli taandunud üsna kaugele ning merepõhi nii palju kuivanud, et suutis masinaid kanda, kaevas linnaosavalitsuse koostööpartner vraki välja ning vedas kaldale.

Vrakki vaatamas käinud muinsuskaitseameti allveearheoloogia nõunik Maili Roio ütles linnaosavalitsusele, et tema hinnangul ei ole vraki muinsuskaitseline väärtus üheselt selge ja kindlasti tuleb vrakk korralikult dokumenteerida, et alles jääksid materjalid, mida on võimalik ka tulevikus vajadusel kasutada.

Roio hinnangule tuginedes pöördus Põhja-Tallinna vanem Manuela Pihlap Eesti Meremuuseumi poole, et tellida eksperdihinnang, mis hõlmaks ka vraki dokumenteerimist, kasutades fotogramm-meetriat ja iseloomulike tunnuste jäädvustamist. Praegu ootab Põhja-Tallinna valitsus muuseumilt hinnapakkumist.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles