GALERII Sajandi arheoloogialeid peideti ajutisse hoonesse

Uwe Gnadenteich
, ajakirjanik
Copy

Mullu kevadel Tallinnas Lootsi tänava ehitusplatsilt välja kaevatud 14. sajandist pärinev laevavrakk leidis koha Lennusadama kõrval ajutises hallis, tulevikus tahetakse vraki ja teiste veesõidukite eksponeerimiseks ehitada eraldi hoone.

«See on kindel, et Lootsi vrakk jääb Lennusadamasse. See saab tulevikus olema eraldi eksponeeritud, aga mitte praeguses hoones. Meil on plaan ehitada selle jaoks uus maja, mis jääks praegusest ajutisest hallist umbes 30–40 meetrit mere poole. See tuleks olemasoleva kolme hoone asemele,» ütles meremuuseumi direktor Urmas Dresen. Selleks lammutatakse vesilennukite angaari ja Patarei vahelt mõned hooned maha ning Lootsi vraki alaline asupaik saab olema nende asemel.

«Kui Lootsi vrakk maa seest välja tuli, siis meie esialgne plaan oli, et laiendame olemasolevat uut halli, aga pidime selle plaani kõrvale heitma, sest laev kasvas kogu aeg suuremaks. Ja kui me lõpuks võimalused ja mõõdud paberile panime, siis selgus, et ta ei mahuks sinna mitte mingi valemiga ära,» lausus Dresen.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles