Kohus saatis Georgi linti kandnud sariprovokaatori karistuseks arestimajja (4)

Brita-Maria Alas
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy
Kalle Lomp kohtus
Kalle Lomp kohtus Foto: Taavi Sepp

Mullu ukrainlasi teenindanud söögikoha aknale Z-tähtede joonistamise eest karistada saanud Kalle Lomp (55) mõisteti Harju maakohtus neljapäeval süüdi uue väärteo eest: 24. veebruaril Georgi linti kandnud Lomp peab karistuseks kaheks nädalaks arestimajja minema.

Kohus mõistis mehele karistuseks 15 päeva aresti, millest üks päev on tal juba ära kantud. Ülejäänud 14 päeva tuleb ära kanda hiljemalt 4. juuliks, seega saab Lomp laias laastus sobivat aega nüüd valida. Ta saab otsuse veel ka edasi kaevata. 

Lomp püüdis politsei tähelepanu 24. veebruaril kell 10 Draamateatri lähistel, kirjutas Postimees varem. Süüdistuse järgi kandis ta Georgi linti, sümbolit, millega toetatakse või õigustatakse Vene Föderatsiooni agressiooniakti ja genotsiidi.

Mehe enda selgitusel oli tal lint niisama taskus, kuni see sealt kogemata välja rippus. Ajaks, kui politsei tema juurde jõudis, oli ta jõudnud lindi taskusse torgata.

Lindi oli Lomp ostnud päev varem, 23. veebruaril Keskturu antiigipoest. Nii kohtuistungi ajal kui ka pärast seda raius Lomp, et politsei ülesanne on tagada, et Georgi linte üldse müügil ei oleks. Korra ütles ta kohtus ka, et tahtis näha, kuidas politsei reageerib.

Abipolitseinik meenutas, et Lomp ei tahtnud eriti koostööd teha, põikles küsimustest kõrvale ning keeldus dokumenti esitamast. Lomp olevat ka muu hulgas tunnistanud, et plaanib lindiga paraadile minna.

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles