Nõmme jaama ümbruse tänavaruum kujundatakse ümber

Uwe Gnadenteich
, ajakirjanik
Copy
Jaama tänava linnaruumi lahnduse visuaal.
Jaama tänava linnaruumi lahnduse visuaal. Foto: Nõmme linnaosavalitsus

Nõmme muuseumi saalis (Jaama 18) tutvustatakse järgmisel kolmapäeval, 10. mail Jaama tänava ja Nõmme rongipeatuse piirkonda käesolevaks aastaks planeeritud muudatusi.

Nõmme linnaosavanema Karmo Kuri sõnul on valminud projektlahenduses arvestatud veebruarikuus toimunud avaliku arutelu tulemusel välja pakutud ettepanekuid. «Jaama tänavale ning sellega piirnevale alale luuakse uue linnamööbli ja väikevormidega ruumiline lahendus, mis loob õdusa ühenduse Nõmme raudteejaama ja turu vahele. Uus haljastuslahendus on loodud konteinerhaljastusena. Selleks võetakse kasutusele betoonplokkidest haljastuskaste ja ümberliigutavaid suuri lillepotte,» rääkis linnaosavanem.

Tallinna Rohelise Pealinna projekti «Rohejälg» raames planeerib Tallinn koostöös Arhitektide Liiduga Nõmme jaama piirkonda ruumilist sekkumist, mis parandab tänavaruumi kvaliteeti, pakub uusi tegevusvõimalusi ja suurendab elurikkust.

Planeeritav ruumiline sekkumine tugineb «taktikalise urbanismi» nime all tuntud metoodikale. Tegemist on kiirelt valmivate ning katsetuslike ruumiliste muutustega. Seetõttu erineb see linnaruumi suuremamahulisest rekonstrueerimisest, mis nõuab pikemaajalist planeerimist ja elluviimist. Eesmärk on saavutada kiiremat tulemust linnaruumi parendamiseks ja testida uusi ruumilisi lahendusi.

Ruumilise lahenduse tutvustus toimub 10. mail kell 17.30 Nõmme muuseumis (Jaama 18). Tutvustuse viib läbi «Rohejälje» projektijuht Hannes Aava.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles