Rattateid eraldavad postid pannakse lähiajal tagasi

Uwe Gnadenteich
, ajakirjanik
Copy
Rattaradade tähistus.
Rattaradade tähistus. Foto: Eero Vabamägi

Tallinnas rattaradu muust liiklusest eraldavad sinised ja hallid postid eemaldati tänavatelt vastu talve, sest need oleksid seganud tänavate puhastamist lumest, kuid pärast kevadkoristuse lõppu pannakse need oma kohtadele tagasi.

See selgus abilinnapea Vladimir Sveti (KE) vastusest linnavolinik Marek Karmi (Eesti 200) küsimusele linnavolikogu infotunnis.

«Talvel tuli kitsamatelt rattaradadelt eemaldada sinised ja hallid postid, mis eraldasid rattaradu muust liiklusest, et tagada nõuetele vastav koristus. Tavaline lumekoristusmasin, mida kasutatakse kõnniteedel ja rattateedel, on umbes kahe meetri laiune. Ja kui meil on ühesuunaline postidega eraldatud rattarada, siis hooldusmasin sinna lihtsalt ei mahu,» selgitas Svet.

«Meil on plaan tuua need postid tagasi pärast seda, kui talvejärgne koristus on läbi. Ja nüüd, kus see on läbi saamas, ja vastavatel teelõikudel on töö vastu võetud, sest meil on ka selline protseduur, siis pärast seda keskkonna- ja kommunaalamet teavitab transpordiametit, et võib need postid tagasi panna,» lisas abilinnapea.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles