Elmar Vaher blokeeris edukalt enda suhtes algatatud menetluse (12)

Andres Einmann
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy
Kohus andis Elmar Vaherile esialgse õiguskaitse, kuna siseministeerium jättis distsiplinaarmenetlust alustades kirjeldamata, milles seisneb tema süü.
Kohus andis Elmar Vaherile esialgse õiguskaitse, kuna siseministeerium jättis distsiplinaarmenetlust alustades kirjeldamata, milles seisneb tema süü. Foto: Eero Vabamägi

Politsei- ja piirivalveameti (PPA) endisel peadirektoril Elmar Vaheril õnnestus kohtus edukalt blokeerida siseministeeriumis tema suhtes algatatud distsiplinaarmenetlus teenistusstaažiga trikitamise uurimiseks.

Märtsi lõpus puhkes skandaal, kui selgus, et kaitsepolitsei kahtlustab PPA juhti Elmar Vaherit kelmusele kaasaaitamises, kui ta vormistas maksu- ja tolliameti tolliosakonna juhi Eerik Heldna näiliselt teenistusse. Siseminister Lauri Läänemets (SDE) algatas Vaheri suhtes distsiplinaarmenetluse, et selgitada välja faktid ja Vaheri süü ning määrata talle distsiplinaarkorras karistus.

Siseministeeriumi siseauditi osakonna juhataja Tarmo Olgo sõnul küsisid ministeeriumi ametnikud kohe distsiplinaarmenetluse alguses Vaherilt selgitusi Heldna PPAsse tööle vormistamise asjaolude ja tema osaluse kohta selles. «Vaher mõtles päris pikalt ja andis lõpuks oma esindaja vahendusel teada, et ei soovi selgitusi anda. Ühtlasi andis ta meile teada, et kavatseb tema suhtes algatatud distsiplinaarmenetluse kohtus vaidlustada,» märkis Olgo.

Kommentaarid (12)
Copy
Tagasi üles