VISIIDI KOLMAS PÄEV Rootsi kuningapaar sõitis Tartusse rongiga (1)

Tartu Postimees
Copy
Bussiga Balti jaama saabunud, alustasid Rootsi kuningas Carl XVI Gustaf ja kuninganna Silvia kaaskonnaga rongisõitu Tartusse.
Bussiga Balti jaama saabunud, alustasid Rootsi kuningas Carl XVI Gustaf ja kuninganna Silvia kaaskonnaga rongisõitu Tartusse. Foto: Raigo Pajula/Vabariigi Presidendi Kantselei

Eestis riigivisiidil viibivad Rootsi kuningas Carl XVI Gustaf ja kuninganna Silvia sõitsid koos president Alar Karise ja Sirje Karisega eile Tartusse rongiga, kuigi üldjuhul reisivad riigipead linnade vahel musta värvi luksusautodes.

Rongi peale minekuks saabus kõrge sinivereline aga Tallinna Balti jaama vägagi maarahvapäraselt: bussiga ja kohver käes.

Tudengilinnas tervitasid kõrgeid külalisi esmalt linnapea Urmas Klaas ning sajad, kui mitte tuhanded Rootsi lippu lehvitavad tartlased. Teiste hulgas olid Raekoja platsile tulnud Terakese lasteaia lapsed, keda nende kasvatajad üksteise järel kukile upitasid. «Kes veel pole kuningat näha saanud?» küsis üks kasvataja. «Vaata, kuningas on see, kes on valge raamatu juures!»

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles