Nõmme linnaosavalitsus korraldab ise valmistatud kompostrite konkursi

Uwe Gnadenteich
, ajakirjanik
Copy
Vitstest punutud komposter vähendab ökoloogilist jalajälge ja tekitab viljakat mulda.
Vitstest punutud komposter vähendab ökoloogilist jalajälge ja tekitab viljakat mulda. Foto: Marko Saarm

Nõmmel kestab kuni 25. maini ise valmistatud kompostrite konkurss, konkursi võitja kuulutatakse välja 28. mail Nõmme Kevade raames toimuval üritusel Roheliste Väravate Tänav.

Nõmme linnaosavanema Karmo Kuri hinnangul on Nõmmel väga palju tublisid kinnistuomanikke, kes kompostivad oma biojäätmeid. «Ise valmistatud komposter ja saadud komposti oma kinnistul kasutamine on kõige keskkonnasõbralikuma tee, mida valida. Nende kinnistuomanike tunnustamiseks kuulutamegi välja konkursi kõige ilusamate isevalmistatud kompostrite leidmiseks,» rääkis Kuri.

Konkursil osalemiseks tee isevalmistatud biojäätmete kompostrist foto ja saada see koos kompostri asukoha aadressiga e-posti aadressil nomme@tallinnlv.ee hiljemalt 25. maiks. Parimate väljakuulutamine ja tänamine toimub 28. mail Roheliste Väravate Tänaval.

Tingimused kompostrile: igast küljest kinnine kast, mis on kahjurite, loomade (sealhulgas näriliste) ja lindude eest kaitstud ning mõeldud aastaringseks köögi- ja sööklajäätmete ning aia- ja haljastujäätmete kohtkompostimiseks.

Konkursile on oodatud osalema kõik Nõmme linnaosa elanikud, sealhulgas korteriühistud. Osaleja annab foto saatmisega nõusoleku fotode kasutamiseks Tallinna linna avalikes kommunikatsioonikanalites. Kompostri asukoha aadressi avalikus kommunikatsioonis ei avaldata.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles