Zelenskõi sõnul jätkub partneritega koostöö uue abipartii osas

Copy
Ukraina sõjaväelased Donetski oblastis.
Ukraina sõjaväelased Donetski oblastis. Foto: Stringer/Scanpix

Ukraina president Volodõmõr Zelenskõi ütles pühapäevaõhtuses pöördumises, et Ukraina teeb partneritega koostööd uue abipartii osas, mida on praegu eesliinil vaja, edastas ukrainlaste uudisteagentuur UNIAN.

Zelenskõi sõnul on abi oodata lähiajal.

«Abi on eelkõige vajalik Ukraina armee tugevuse ja Ukraina taeva kaitsmise jaoks,» sõnas riigipea.

«See nädal on lõppemas ja see oli Ukraina jaoks väga viljakas. Nendel päevadel valmistume aktiivselt uuteks olulisteks sündmusteks mais ja juunis. Peame muutma selle aja mitte vähem viljakaks nii meie sõdurite relvadega varustamisel ja ka teistes Ukrainat puudutavates otsustes,» ütles president.

Zelenski rääkis ühtlasi Ukraina ühiskonna jaoks olulisest seadusandlikust algatusest, eelseisvatest uutest sanktsioonidest Venemaa vastu ja rahvusvahelistest erinevate tasandite kohtumistest Kiievis.

«Räägime partneritega relvadest, mis aitavad meil rahu taastamiseks rohkem ära teha. Töötame väga üksikasjalikult välja uued sammud Ukraina kaitsjate abistamiseks rindejoonel ja meie taeva tõhusamaks kaitsmiseks. Tegutseme väsimatult rahu taastamiseks kogu Ukraina maal,» sõnas riigipea.

Zelenskõi kinnitas, et otsused ja arengud, mida saab avalikult arutada, tehakse üldsusele teatavaks.

Sel nädalal on Ukraina saanud erinevaid abipakette Ühendriikidest, Hollandist, Belgiast, Horvaatiast, Norrast, Taanist, Rootsist, Soomest ja Islandilt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles