Biden nõudis taas tegutsemist relvavägivalla osas

Copy
Joe Biden.
Joe Biden. Foto: RS/MPI/Capital Pictures/Scanpix

USA president Joe Biden kordas pühapäeval oma üleskutset kehtestada riiklik ründerelvade keeld ja muud vajalikud relvapiirangud, kui Texase kaubanduskeskuses mõrvati viimases massitulistamises kaheksa inimest.

Tunnistajad ja politsei kirjeldasid paanika ja õuduse stseene Dallasest põhja pool. Internetis ringlevatelt videokaadritelt võis näha, kuidas tulistaja väljus kaubanduskeskuse parklas sedaanist ja tulistas poolautomaatsest vintpüssist lähedal kõndivaid inimesi. Kokku sai surma üheksa inimest ja veel sitse haavata.

«Ameeriklasi, kelle seas lapsi, tapeti eile taas viimases relvavägivallarünnakus, mis laastas meie riiki,» ütles Biden pühapäevases avalduses.

President käskis USA lipud langetada poolde masti austuseks ohvrite vastu ja kordas oma üleskutset seadusandjatele astuda samme relvaepideemia vastu.

«Taaskord palun ma USA kongressil saata mulle seaduseelnõu, mis keelustaks ründerelvad ja suure mahutavusega salved,» ütles 80-aastane riigipea.

President nõudis ühtlasi, et seadusandjad kehtestaksid relvaostu puhul universaalse taustakontrolli ja lõpetaksid seadusliku puutumatuse tootjatele, kelle relvi rünnakutes kasutatakse.

«Ma kirjutan sellele kohe alla. Meil on vaja oma tänavate turvalisuse tagamiseks just seda ja ei midagi vähemat,» sõnas Biden avalduses.

Rünnak oli viimane USA relvavägivalla murettekitavas seerias. Vaevalt nädal tagasi tappis mees Clevelandis viis naabrit pärast seda, kui üks neist palus tal öösel oma õues püssist tulistamine lõpetada, sest lapsed ei saanud magada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles