Seitsme lapse ema: valitsus on lasterikkaid peresid kaks korda alandanud (10)

Tiina Laura Kimmel
, ajakirjanik
Copy
Suurperede liit aitas kokku koguda lapsevankrid, mis pärast lastetoetuse vähendamist tühjaks jäävad. Juba praegu on Eestis sündimusega kehvad lood, vähenev lastetoetus kindlasti kolmanda lapse saamise soovi ei toeta.
Suurperede liit aitas kokku koguda lapsevankrid, mis pärast lastetoetuse vähendamist tühjaks jäävad. Juba praegu on Eestis sündimusega kehvad lood, vähenev lastetoetus kindlasti kolmanda lapse saamise soovi ei toeta. Foto: Sander Ilvest

Lasterikaste perede esindajad avaldasid esmaspäeval Toompeal nördimust valitsuse plaani pärast igakuisest lastetoetusest tükk riigile tagasi ampsata. Kui lastetoetused alles jaanuaris tõusid, hakkasid kolme kuni kuue lapsega pered saama iga kuu 600 eurot toetust, seitsme ja enama lapsega pered 850 eurot. Nüüd aga plaanib valitsusliit toetusest 200 eurot vähemaks võtta.

Anneli pere viiest lapsest noorim on kahe- ja vanim 22-aastane. Pereema sõnul tulevad nad tänu 600-eurosele toetusele praegu päris hästi toime, aga kui sellest kolmandik maha võetakse, tuleb taas lasterikaste toiduabile lootma jääda.

«Poliitikutele on see ainult 200 eurot, aga kõik on nii kalliks läinud, et toidupoes vähemaga kui 160 eurot kord enam hakkama ei saa. Tööl käib ainult abikaasa, sest meil on erivajadusega laps, kellele ei ole kuskilt tugiisikut võtta,» räägib Anneli, kelle pere ühe kuu sissetulek koosneb lisaks pereisa palgale laste- ja puudetoetusest.

Kommentaarid (10)
Copy
Tagasi üles