Tõvelaine surub kuressaarlasi voodisse

Monika Metsmaa
, Saarte Hääl
Copy
Tõnu Erin, Kuressaare vanalinna kooli direktor, võtab vastu vallavalitsuse saadetud pudelivee koorma.
Tõnu Erin, Kuressaare vanalinna kooli direktor, võtab vastu vallavalitsuse saadetud pudelivee koorma. Foto: Maanus Masing / Saarte Hääl

Arvatavasti joogivee reostusest põhjustatud kõhutõbi on sundinud Kuressaare haigla erakorralise meditsiini osakonnast abi otsima kümned inimesed, tegelikult võib põdejaid olla sadu.

Kuressaare haigla erakorralise meditsiini osakonna (EMO) juhataja Mihkel Laidna kirjeldab EMOsse pöördunud patsiente sirgjooneliselt: «Kõhulahtisus, oksendamine, kõhuvalu, osal juhtudel ka kõrge palavik.»

«Inimesi hakkas saabuma laupäeva õhtul ja ega meil pärast seda rahulikku aega polegi olnud, isegi öösel mitte.»

Laidna sõnul on ka kiirabi väljakutsete arv kõhutõvejuhtumite tõttu tavapärasest poole suurem – laupäeval 28 ja pühapäeval 30. Ta lisas, et kaks raskemalt haigestunud inimest on praegu ravil, neist üks – pensionieas patsient – intensiivraviosakonnas. «Aga kuna vaid vähesed sellise tervisemurega inimesed pöörduvad haiglasse, ulatub haigestunute tegelik hulk sadadesse,» nentis ta.

EMO juht hoiatas Facebooki postituses inimesi kraanivee joomise eest. Küsimusele, miks ta seostas haigestumislainet kohe Kuressaare kraaniveega, vastas Laidna, et nakatumiste koha järgi. «Pea kõik nad on ju ühe piirkonna inimesed. Ehkki nakatunuid oli ka Orissaarest, oli neil kokkupuude Kuressaarega ja üks neist jõi kindlasti seal kraanivett. Seni pole küll veel täpselt teada, missugune bakter kõhutõbe põhjustas – enterobakteri tüve korral on peiteaeg kaks-kolm päeva kuni nädal.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles