VIDEO Juba kaks päeva seisakut: opositsiooni obstruktsioon õnnestus ka täna (2)

Loora-Elisabet Lomp
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy

Eilne riigikogu tööpäev kestis 9 tundi, kuid kuna opositsioon alustas valitsuse vastutulelikkuse puudumise tõttu obstruktsiooniga, siis ei jõutud nende tundide jooksul eelnõude esitamiseni. 

Riigikogu esmaspäevase istungi tööaeg lõppes kell 23.59 ning teisipäevane istung algas kell 10 ja läbi sai kell 13. 

Ka sel korral üritas valitsus üle anda maksupaketi eelnõud, ent ka sel korral ei jõutud päevakorda kinnitada. 

Saadikud keskendusid küsimusele, kas teisipäevasel istungil saab päevakorda kinnitada, kuivõrd seaduse järgi kinnitab riigikogu töönädala päevakorra täiskogu töönädala esimesel istungil. Istungit juhatanud riigikogu aseesimees Toomas Kivimägi (RE) ütles küsimustele vastates, et seaduse mõtte kohaselt kinnitab riigikogu päevakorra esimesel võimalusel.

Samuti arutati, kuidas leida opositsiooni ja koalitsiooni vahel kompromissi. Kivimägi nentis, et maksumuudatusi käsitleva eelnõu puhul on valitsusel teoreetiliselt võimalik see tagasi võtta ja esitada uuesti eraldi eelnõudena, et iga maksu teemal eraldi arutada. Tema sõnul on see väga tõenäoline, kui see aitab riigikogus obstruktsiooni lõpetada. Kivimägi märkis ka, et kompromissiks peab olema mõlema poole valmisolek.

Kell 12 istungit juhatama asunud riigikogu aseesimees Jüri Ratas (KE) ütles, et tema hinnangul saab tekkinud olukorrast välja tulla läbi vanematekogu, kuid isegi kui see ei kogune, tuleb pärast istungit kokku Riigikogu juhatus, kus samuti praegust olukorda arutatakse.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles