Aasta eurooplane on peaminister Kaja Kallas (20)

Loora-Elisabet Lomp
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy
Aasta eurooplane on peaminister Kaja Kallas
Aasta eurooplane on peaminister Kaja Kallas Foto: Ints Kalnins

Tänasel Euroopa päeval pälvis aasta eurooplase tiitli peaminister Kaja Kallas (RE). Tiitli andis Vabamus üle president Alar Karis.

Aasta eurooplase tiitliga tunnustavad Euroopa Komisjoni Eesti esindus ja Euroopa Liikumine inimest või organisatsiooni, kes on aidanud seista euroopalike väärtuste eest, suurendada Eesti inimeste teadlikkust Euroopa Liidust ning teinud Eesti Euroopas nähtavamaks.

«Ma mäletan, kuidas 25 aastat tagasi tahtis Eesti saada Euroopa Liitu – pidasime läbirääkimisi, töötasime liitumistingimuste täitmise nimel ja üritasime kõiki veenda, et Eesti kuulub Euroopasse. Nüüd olemegi meie see Euroopa, kuhu tahab kuuluda ka Ukraina ning kuhu püüdlevad teisedki riigid. See muutus on toimunud pea märkamatult ning me ei mõtle sellele iga päev, aga palju Eesti edust ja heaolust on just tänu Euroopa Liidule,» lausus Kallas.

Euroopa Komisjoni Eesti esinduse juht Vivian Loonela ütles, et Kaja Kallas on viimase aasta jooksul teinud Eesti Euroopa Liidus mõjukamaks kui kunagi varem. «Tema tegevus on ennekõike olnud suunatud Ukraina aitamisele, kuid on ka oluliselt tugevdanud Euroopa Liitu,» lisas Loonela.

Aasta eurooplase valis žürii, kuhu kuulusid Rahvusvahelise Kaitseuuringute Keskuse juht Indrek Kannik, Ragn-Sellsi juht Kai Realo, aasta eurooplane 2010 ja Avatud Eesti Fondi juht Mall Hellam, Delfi ja Eesti Päevalehe peatoimetaja Urmo Soonvald ning Euroopa Komisjoni Eesti esinduse juht Vivian Loonela.

Aasta eurooplase aunimetust antakse välja 2005. aastast.

Kommentaarid (20)
Copy
Tagasi üles