Tallinna transpordiameti juhataja lahkub ametist (1)

Uwe Gnadenteich
, ajakirjanik
Copy
Tallinna transpordiameti juhataja Andres Harjo.
Tallinna transpordiameti juhataja Andres Harjo. Foto: Eero Vabamägi

Linnavalitsus otsustab täna Tallinna transpordiameti juhataja Andres Harjo ametist vabastamise.

Otsuse aluseks on Harjo avaldus ning ta soovib lahkuda 1. juulist. «Aga meil on ka kokkulepe, et jätkan niikaua, kuni ametile on uus juht välja valitud,» ütles Harjo Postimehele.

Ametist lahkumist põhjendas ta sellega, et ühes ametis on piisavalt kaua oldud ning tahaks ka muid asju proovida. «Ei ole mõistlik istuda terve tööelu ühe koha peal,» lausus Harjo.

Tallinna tänavatel toimuvate mastaapsete teetöödest ja nendega kaasnevatest seisakutest tema sõnul lahkumise põhjusi otsida ei maksa.

«Liikluskorraldajad korraldavad liiklust selles liiklusruumis, mis neile ette on antud. Ja kui kuskil läheb mõni tänav kinni, siis see toob paratamatult endaga kaasa teatud mõjud liiklusruumis. Aga linn ju areneb ja kui täna need tööd ära kannatada, siis on linnakeskkond mõne aja pärast jälle meeldivam,» rääkis Harjo.

Ta lisas, et on lahkumise mõtteid veeretanud juba mõnda aega. «Aga ma ei leidnud varem sobivat momenti, kus võiks öelda, et sellest kuupäevast ma nüüd lahkun. Sest uusi töid tuleb kogu aeg juurde ja kogu aeg on vaja midagi teha.» 59-aastane Harjo on juhtinud Tallinna transpordiametit alates 2006. aastast.

«Andres Harjo on andnud suure panuse linna transpordiliikluse arendamisse. Sel perioodil, kui tema valdkonda juhtis, kehtestati Tallinnas tasuta ühistransport, pidevalt on täiendatud liinivõrku, moderniseeritud Tallinna trammi- ja bussiparki ning linn on kohandunud täiesti uute kergliikluse vormidega. Tänan teda pikaajalise töö eest,» ütles abilinnapea Vladimir Svet.

Täna kuulutatakse välja konkurss Tallinna transpordiameti juhataja ametikohale. Kandidaadil peab olema juhtimiskogemus ja senine töökogemus transpordivaldkonnas. «Meie ootused uuele transpordiameti juhatajale on väga suured. Otsime süsteemselt mõtlevat juhti, kes aitab linna strateegilisi eesmärke ellu viia. Nendeks on nullvisioon ehk liiklussurmade vältimine ning avariide arvu vähendamine, ühistranspordi kasutajate arvu suurendamine, jala- ja rattaga liiklemise soodustamine. Liikuvuspoliitika peab lähtuma eelkõige jalakäija ja ühistranspordi kasutaja vajadustest ning liinivõrk peab vastama 21. sajandi vajadustele. Strateegia selleks on olemas, esimesed sammud ette võetud ning suur roll edasises hakkab olema just transpordiameti juhil,» lisas Svet.

Tallinna transpordiametis töötab 54 inimest ning selle ülesandeks on suunata Tallinna linnatranspordi ning liikuvuskorralduse arengut ning tagada linnas sujuva, ohutu ja keskkonnasäästliku liikluse.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles