Tallinn toetab tänavu 54 hoone restaureerimist

Uwe Gnadenteich
, ajakirjanik
Copy
Tööstuse 2a hoone fassaad enne restaureerimist.
Tööstuse 2a hoone fassaad enne restaureerimist. Foto: Tallinna linnavalitsus

Linn eraldab 54 taotlejale restaureerimistoetusteks kokku 400 000 eurot, toetuse maksimaalne suurus on 30 000 eurot.

Abilinnapea Madle Lippuse sõnul on restaureerimistoetused olulised nii Tallinna eripärase arhitektuuripärandi hoidmiseks kui keskkonnaeesmärkide saavutamiseks. «Kõige keskkonnasäästlikum on hoida kasutuses kord on juba ehitatud hooned. Restaureerimistoetused on täiendav tugi omanikele, et toetada hoonete korrastamist ajastutundlikult. Käesolevaks aastaks suurendasime võrreldes eelmise aastaga restaureerimistoetuste eelarvet 100 000 euro võrra ning toetuse maksimaalset suurust objekti kohta 5000 euro võrra. Kui eelmisel aastal sai linn eelarveliste vahendite ulatuses rahuldada 24 taotlust, siis sel aastal rahuldati kõik ametile esitatud nõuetekohased taotlused, kokku 54 taotlust,» selgitas Lippus.

Tööstuse 2a hoone fassaad pärast restaureerimist.
Tööstuse 2a hoone fassaad pärast restaureerimist. Foto: Tallinna linnavalitsus

Toetatavate tööde hulgas on hoonete katuste, korstnate, fassaadide, uste-akende ja teiste arhitektuursete detailidega seotud töid. Esitatud taotluste jaotus miljööväärtuslike ehitiste ning mälestiste ja muinsuskaitseala ehitiste osas on enam-vähem võrdne, 28 ja 26 taotlust.

Toetuse eesmärk on pakkuda tuge kaitse all olevate ehitiste omanikele, et toetada ehitiste ja nende detailide restaureerimist ja taastamist ning et Tallinnas säiliks seeläbi ajastutruu miljöö, arhitektuur ja materjalikasutus. Restaureerimistoetust linna haldusalas saab taotleda mälestiste, muinsuskaitsealal ja miljööväärtuslikel hoonestusaladel paiknevate ehitiste ning planeeringutega määratud väärtuslike hoonete restaureerimiseks.

Tegemist on ühe kalendriaasta toetusega, tööd peavad valmima hiljemalt 30. novembriks 2023. Toetus makstakse välja pärast tööde lõpetamist ja kuludokumentide esitamist.

Täiendavat infot restaureerimistoetuse kohta leiab Tallinna teenuste veebilehelt.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles