Saaremaal harjutatakse HIMARS-ide kiiret siirmist operatsioonialale

BNS
Copy
Pildil on raketisüsteemi HIMARS laskmised Saaremaal. Kasutuselt langevad sõnad on teadlaste uuringu järgi praegu kasutuselt langevad sõnad näiteks «raketisüsteem» ja «tankitõrjerelv», kasvavas trendis aga «gripp» ja «segaolmejäätmed».
Pildil on raketisüsteemi HIMARS laskmised Saaremaal. Kasutuselt langevad sõnad on teadlaste uuringu järgi praegu kasutuselt langevad sõnad näiteks «raketisüsteem» ja «tankitõrjerelv», kasvavas trendis aga «gripp» ja «segaolmejäätmed». Foto: Valmar Voolaid/kaitsevägi

Kaitseväe diviisi suurtükipataljoni kaitseväelased harjutavad rahvusvahelise õppuse Swift Response raames pühapäeval koos Saaremaa kaitseliitlastega Saaremaal mitmikraketiheitjate M142 (HIMARS) kiiret siirmist operatsioonialale.

USA armee toob transpordilennukil C-17 laskeseadmed Lätist Kuressaare lennujaama, sealt viiakse need lahinglaskmistele Undvas. Laskmistel kasutatakse mittelõhkevat ja keskkonnasõbralikku moona. Laskmiste järel transporditakse mitmikraketiheitjad HIMARS lennukiga tagasi Lätti.

Õppuse ajal liiguvad teedel sõjaväe sõidukid ja Tagamõisa poolsaarel kehtestatakse ajutised liikumispiirangud. Kaitsevägi loodab autojuhtide ja kohalike elanike mõistvale suhtumisele.

Swift Response on USA juhitud Defender 23 raamistikus läbi viidav rahvusvaheline õppus, mis toimub korraga Eestis, Kreekas ja Hispaanias. Eestis osalevad 1500 sõjaväelast Tšehhi vabariigist, Ühendkuningriigist ja Ameerika Ühendriikidest. Swift Response eesmärk on suurendada valmisolekut taktikalisel tasemel ja koostöövõimet väeliikide ning USA Euroopa väejuhatuse ja liitlasriikide vahel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles