Riigikogu kolmapäevane istung lõppes, varsti algab uus (2)

Loora-Elisabet Lomp
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy
Lauri Hussar.
Lauri Hussar. Foto: Madis Veltman

Riigikogus jätkus kolmapäeval kell 14 alanud ja neljapäeva hommikuni kestnud täiskogu istungil eelnõude, arupärimiste ja protseduuriliste küsimuste esitamine, mistõttu päevakorra kinnitamiseni ega päevakorrapunktide aruteluni ei jõutud.

Kolmapäeval kell 14 alanud istung lõppes täna kell 9.30.

Eelnõude ja arupärimiste hulgaline üleandmine ning protseduuriliste küsimuste esitamine algas riigikogus juba esmaspäeval. Kokku esitasid saadikud kella 15 kuni keskööni väldanud istungil menetlusse 64 arupärimist ja 63 eelnõu.

Teisipäeval kella 10–13 kestnud istungi täitsid protseduurilised küsimused.

Riigikogu liikmed jätkasid eelnõude, arupärimiste ning nii istungi rakendamist kui ka riigikogu kodu- ja töökorra seaduse kohaldamist puudutavate protseduuriliste küsimuste esitamist ka kogu kolmapäevase istungi. Kokku anti istungil üle 154 arupärimist ja 56 eelnõu.

Istungi käigus juhtisid riigikogu liikmed tähelepanu vajadusele otsida koalitsiooni ja opositsiooni vahel kompromissi, mis võimaldaks obstruktsiooni lõpetada ja parlamendi töövõime taastada.

Riigikogu esimees Lauri Hussar (Eesti 200) nentis, et arupärimiste ja eelnõude hulgaline esitamine on asetanud riigikogu uude olukorda. «Riigikogu vanematekogus on see teema arutelu all olnud ja kindlasti ka lahendusi protseduuride osas välja pakutakse ja loodetavasti mingid kokkulepped saavutatakse,» ütles ta.

Riigikogu juhatuse liikmetest ja fraktsioonide esimeestest koosnev vanematekogu koguneb taas olukorda arutama täna pärastlõunal.

Kuna istungi rakendamisega ei ole lõpule ei jõutud, pole täiskogu saanud kinnitada töönädala päevakorda ega alustada päevakorda planeeritud teemade arutamist.

Päevakorra projekti kohaselt pidi sel nädalal toimuma valitsuse algatatud perehüvitiste seaduse ning perehüvitiste seaduse, perekonnaseaduse ja töölepingu seaduse muutmise seaduse muutmise seaduse eelnõu esimene lugemine.

Samuti pidi sotsiaalkaitseminister Signe Riisalo vastama riigikogu liikmete arupärimistele suurperede toetuste vähendamise ja perehüvitiste vajaduspõhisuse kohta.

Riigikogu neljapäevane istung toimub täna kella 10–13. Homseks on kokku kutsutud täiendav istung, mis algab tund pärast Euroopa Liidu asjade komisjoni istungi lõppu, kuid mitte varem kui kell 15, ning kestab maksimaalselt laupäeval kella 21ni.

Istungi päevakorras on valitsuse algatatud perehüvitiste seaduse ning perehüvitiste seaduse, perekonnaseaduse ja töölepingu seaduse muutmise seaduse muutmise seaduse eelnõu esimene lugemine.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles