Ukraina lipuga Daniili kivitrepist alla lükanud mees sai karistuse (9)

rus.postimees.ee
Copy
Politsei pidas 9. mail kinni 59-aastase mehe
Politsei pidas 9. mail kinni 59-aastase mehe Foto: Ilja Smirnov / Põhjarannik

Narvalane, kes tõukas 9. mail kivitrepist alla Ukraina lipuga seisnud noormehe, sai täna teada oma karistuse: aasta ja kolm kuud tingimisi. Rus.Postimehe andmetel on ründaja Venemaa Föderatsiooni kodanik. 

59-aastane mees oli purjus ning teda süüdistati avaliku korra rikkumises. 

«Ta tunnistas üles, et käitus vääralt, ja kahetseb,» lausus Rus.Postimehele Viru ringkonnaprokuratuuri avalike suhete juht Kristiina Kivari.

Mees sai karistada tingimisi vangistusega üks aasta ja kolm kuud. Samuti peab ta tasuma kohtukulud 687,75 eurot ja läbima sotsiaalprogrammi. Kokkuleppe kinnitas kohus.

Daniil rääkis eile Rus.Postimehele, et 9. mail seisis ta vaikselt, Ukraina lipp käes. «Inimesi ärritas fakt, et seisan, Ukraina lipp käes. See keskealine mees oli aga veidi julgem. Ta üritas mult lippu ära võtta, kuid kui see ei õnnestunud, siis ta tõukas mind trepist alla,» lausus Daniil. «Õnneks saabus õigel ajal politsei.»

Kuigi Daniil kukkus päris kõrgelt trepist alla, toonitab ta, et temaga on kõik korras.

Ründajal oli kõrval ka tuttav, kes ütles midagi. Mis nende sõnum oli? «Sõnum oli lihtne: me tähistame 9. maid, me tähistame oma võidupüha, miks sa siin provotseerid meid. Vastasin, et neil on keelatud sümbolid, nimelt oli mehel Georgi lint, ja mul on õigus Ukraina lipuga siin seista,» kirjeldas Daniil.

Daniili sõnul toetasid teised inimesed rohkem ründajat. «Kui politsei soovis teada, kes see oli, siis ma näitasin neile. Inimestel tekkis küsimus, miks ma seda tegin,» lausus ta.

Kommentaarid (9)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles