TAUST ⟩ Peres kolm ja enam last? Jõudu logistikas, emad! (1)

Priit Pullerits
, vanemtoimetaja
Copy
Eleri ja Rustam Romantšuk laste (vasakult) Lisandra (14), Eleanora (5), Renate (7) ja Raianiga (12) oma kodus Pinska külas Viljandi külje all.
Eleri ja Rustam Romantšuk laste (vasakult) Lisandra (14), Eleanora (5), Renate (7) ja Raianiga (12) oma kodus Pinska külas Viljandi külje all. Foto: Elmo Riig

Homsel emadepäeval saavad emad jälle lilli ja kiitust, mis on ilus ja vajalik, aga juba ülehomme on lasterikaste perede emad taas silmitsi raske küsimusega, mis moodi korraldada kõigi laste vedamine lasteaeda, kooli, trenni, huviringi, kuhu iganes. Kolme ja nelja lapse emad jagavad sel teemal oma kogemusi.

Pärastlõunane vahetus

Nelja lapse ema Eleri Romantšuk (36) ütleb vahel, et ta on Tartu Ülikooli magistrikraadiga kodune ema. Ta ei ütle seda kübetki kahetsedes, vaid rahulolevalt naljatledes. Sest see on tema teadlik valik juba aastast 2015, kui jäi ootama kolmandat last. Kaks esimest last, kel praegu vanust 14 ja 12, sai ta TÜ Viljandi kultuuriakadeemia bakalaureuseõpingute ajal – isegi akadeemilist puhkust selleks ei võtnud. Abikaasa aitas, enda ema aitas.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles