NÄDALA VASTAJA Daniil Kurakin: minu peamine tähelepanu kuulub rašismi-vastasele võitlusele (2)

Sergei Metlev
, Postimehe venekeelsete väljaannete peatoimetaja
Copy
Nädala vastajaks on kodanikuaktivist ja videoblogija Daniil Kurakin, kes demonstreeris 9. mail Narva promenaadil Ukraina lippu ja langes selle tõttu agressiivse venemeelse mehe rünnaku ohvriks.
Nädala vastajaks on kodanikuaktivist ja videoblogija Daniil Kurakin, kes demonstreeris 9. mail Narva promenaadil Ukraina lippu ja langes selle tõttu agressiivse venemeelse mehe rünnaku ohvriks. Foto: FOTO: TAIRO LUTTER

Küsib: Sergei Metlev, venekeelsete väljaannete peatoimetaja

Vastab: Daniil Kurakin, kodanikuaktivist

Kuidas teil pärast Narva aktsiooni läheb?

Hästi. Sain vahejuhtumis natuke viga, ent see paraneb kiiresti. Mulle avaldatakse väga palju toetust, ei jõua kõikidele sõnumitele isegi vastata. Negatiivsust on ka, aga see läheb minust mööda, mul on hea meel, et suutsin sõnumi kohale toimetada.

Miks olete venekeelse noorena nii julgelt ukraina- ja eestimeelne?

Ma pole ka varem Venemaa vastu sümpaatiat tundnud, vaatamata sellele, et olen sündinud peres, mille mõned liikmed on sarnased Ivan­gorodi kontserti vaatama tulnud inimestega. Vaatan maatasa pommitatud linnu, murtud elusid, olen kohtunud Mariupoli põgenikega. Pärast seda ei saa mitte olla ukrainameelne ja mitte toetada Ukraina võitu. See on praegu ainuke tervemõistuslik hoiak.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles