Vooglaid kaalub SAPTK-i juhatusest lahkumist (2)

Postimees
Copy
Varro Vooglaid
Varro Vooglaid Foto: Madis Veltman / Postimees

Tarbijakaitse ja Tehnilise Järelevalve Ameti (TTJA) hinnangul kvalifitseerub "Objektiivi" portaal meediateenuse osutajaks ning seda omava SA Perekonna ja Traditsiooni Kaitseks (SAPTK) juhatuse liige Varro Vooglaid ei saaks seetõttu Eesti Rahvusringhäälingu nõukogu liige olla.

Vooglaiu sõnul ta pigem taandub SAPTK-i juhtkonnast, kui jätab kasutamata võimaluse ERR-i nõukogusse saada. TTJA infoühiskonna talituse juhataja Helen Rohtla ütles, et oma analüüsis jõudis TTJA järeldusele, et Objektiivi portaali kaudu kvalifitseeruv SAPTK meediateenuse osutajaks, vahendas ERRi uudisteportaal.

«Ma kaalun seda (SAPTK-i juhtimisest - toim) loobumist, sest ma tahaksin ERR-i nõukogu liikmena juhtida tähelepanu mitmetele olulistele kitsaskohtadele ERR-i töös, ma olen jälginud seda aastaid ja see väärib ka ajutist taandamist,» ütles Vooglaid.

Küsimusele, mis on need olulised kitsaskohad, millele ta nõukogu liikmena tahaks tähelepanu juhtida, vastas Vooglaid, et need on seotud poliitilise tasakaalustatusega ning üldse neutraalsuse ja objektiivsusega.

«Ma olen saanud ise tunda, kuidas ERR neid printsiipe oma tegevusega minu suhtes on rikkunud. Ega mul ei ole illusioone, et üksik nõukogu liige saaks seal väga palju muuta, aga nõukogu liikme positsioon võimaldaks neile probleemidele senisest paremini tähelepanu juhtida.»

Kommentaarid (2)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles