Nursipalu harjutusala põlengule pandi piir

Loora-Elisabet Lomp
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy
Neljapäeval puhkes Nursipalu harjutusväljal maastikupõleng, fotol on näha, kuidas on tuleohutusega arvestatud – ala on piiratud vallide, teede ja kraavidega.
Neljapäeval puhkes Nursipalu harjutusväljal maastikupõleng, fotol on näha, kuidas on tuleohutusega arvestatud – ala on piiratud vallide, teede ja kraavidega. Foto: Riigi Kaitseinvesteeringute Keskus

Kaitseväe Nursipalu harjutusalal 30 hektarit haaranud maastikupõlengule õnnestus reede õhtupoolikuks piir panna, kuigi piirkonnas leiduda võiva lõhkemata lahingumoona tõttu ei saanud päästjad kustutustöödeks sinna siseneda. Ees ootav kuiv ja soe mai ähvardab aga suurte maastikupõlengutega.

Põleng puhkes neljapäeval umbes 100 hektari suurusel teede ja kraavidega piiratud sihtmärgialal, kuhu laskeharjutuste ajal tulistatakse. Harjutusväljal olid tulest haaratud mets koos metsaaluse kulu, võsa ja muu taimestikuga. Kuna alal võis olla lõhkemata lahingumoona, ei saanud päästjad kustutustöödeks sinna siseneda. Põleng laienes umbes 30 hektarile, levides neli-viis korda üle kraavi ja tee sihtmärgialalt välja, kuid seal said päästjad tulele kohe piiri ette.

Kohapeal tegutsesid Võru päästekomando päästjad põhiauto, paakauto ja UTVga, samuti harjutusväljaku töötajad, kelle käsutuses oli ka kustutusvarustusega ATV. Päästjad lõpetasid kustutustööd ja valvamise kella 17 paiku, kui põlengualale jäid üksikud suitsevad tulekolded. Edasi valvavad piirkonda harjutusväljaku töötajad, kes vajadusel päästjad tagasi kutsuvad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles