REPORTAAŽ Ajakirjanik trammiroolis: «Jumal tänatud, et mind liiklusesse ei lastud!»

Brita-Maria Alas
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy
«Jumal tänatud, et mind ikkagi liiklusesse ei lastud,» naerab reporter fotograafile pärast sõidu lõppu.
«Jumal tänatud, et mind ikkagi liiklusesse ei lastud,» naerab reporter fotograafile pärast sõidu lõppu. Foto: Eero Vabamägi

Sarnane emotsioon tivoliga, kohati ka ARKi sõidueksamiga: igal juhul on esmakordne trammijuhtimine koos seninägematute nuppude, kangide ja puuduva piduripedaaliga korralik emotsioonide virvarr. Ja kui loomulikult see kõik tuleb trammipargi proffidel!

Kui bussijuhte otsitakse pidevalt, siis trammijuhte on mingil põhjusel alati piisavalt: staažikad trammijuhid, kes vanuse järgi võiksid juba pensionile suunduda, aga midagi hoiab neid ikka raudratastega sõiduki juures kinni.

Peeter Parts on üks sellistest juhtidest. Tema staaž ühissõidukitega ulatub aega, kui polnud olemas ei mind ega mu vanemaid. Vitaalne härra võtab meid trammipargis vastu TLT uusimas trammis «Maria» ja viib mind sõiduõpetajana Tondi tiirule. Miks tramm? Sest kui mõni meist mõtleb, kuidas küll töötab külmkapp või mis on elu mõte, siis mina olen alati mõelnud, kuidas liigub üks minu peamine transpordivahend.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles