Tallinna liiklusse lisavad pinget Liivalaia tänaval algavad tööd (1)

Uwe Gnadenteich
, ajakirjanik
Copy
Liivalaia tänava liiklusskeem ehitustööde esimeste etappide ajal.
Liivalaia tänava liiklusskeem ehitustööde esimeste etappide ajal. Foto: Tallinna linnavalitsus

Utilitas alustab 15. mail Liivalaia tänaval Tartu maantee ja Juhkentali tänava vahelisel lõigul kaugjahutusvõrkude rajamist.

Viies etapis toimuvad ehitustööd kestavad oktoobri keskpaigani ning toovad kaasa tänava osalise sulgemise. Eeltööd algavad juba 10. mail, kui alustati kahe liiklussaare likvideerimisega. Torustiku ehitamise ajal jääb Liivalaia tänaval enamasti avatuks 2+2 sõidurada, kuid torude montaaži ajal võib ajutiselt olla kasutusel 1+2 sõidurada. Lastekodu tänav muutub Liivalaia ja Kreutzwaldi vahelisel lõigul ühesuunaliseks.

Utilitase kaugjahutuse osakonna juht Tanel Kirs märkis, et kaugjahutus on kõige mugavam ja keskkonnasõbralikum viis hoonete jahutamiseks tiheasustusega piirkonnas, mis ühtlasi hoiab linnaõhu puhtamana kui lokaalsete kaugjahutusseadmete puhul. «Kaugjahutusteenuse pakkumiseks rajab Utilitas lähiaastatel kogu Tallinna kesklinna katva jahutusvõrgu, mis annab parima sisekliima hoidmise võimaluse ja vabastab ruumi nii hoonete sees kui ka välispinnal,» sõnas Kirs.

Tööde esimesed etapid ühistranspordi muudatusi kaasa ei too, kuid praegu Liivalaia 40 juures asuv Hotell Olümpia bussipeatus nihutatakse ajutiselt umbes sada meetrit Juhkentali tänava poole.

Tallinna transpordiamet on üle vaadanud piirkonda jäävate kõrvaltänavate fooritsüklid, sealhulgas Odra ja Juhkentali tänavatel, et Liivalaia tänaval toimuvate tööde ajal saaksid kõrvaltänavad autosid rohkem vastu võtta. Ehitustöid teeb Utilitase tellimusel AS KE Infra.

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles