Sõber Slava Ukraini lokulööjast: ta ütles Vaskivile ja Lehtmele, et sõda käib ja lõpetage (9)

Loora-Elisabet Lomp
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy
Hennadi Vaskiv (ees vasakul), Oleksandr Tšernov (taga paremal).
Hennadi Vaskiv (ees vasakul), Oleksandr Tšernov (taga paremal). Foto: Hennadi Vaskivi Facebook

All for Victory ja MTÜ Slava Ukraini skandaali avalikkuse ette jõudmise võtmetegelane Oleksandr Tšernov lasti täna vahi alt välja, kuid uurimise ajaks peab ta jääma koduaresti. Tema lähedane sõber - nimetame ta Nikitaks - kirjeldas Postimehele, kuidas ja miks ta tema hinnangul arreteeriti.

Nikita ja Tšernov said väga headeks tuttavateks juba sõja alguses, mil Tšernov hakkas Ukraina armeed abistama. Tõsisem koostöö sai alguse 2022. aasta märtsis. «Meil oli vaja autosid, pöördusime vabatahtlike organisatsiooni poole ning meile anti Oleksandri number. Saime sõpradeks, ta aitas pidevalt sõjaväge ja oli väga hoolas sellega - kõik dokumendid olid alati varakult vormistatud. Kunagi ei vormistanud ta midagi tagantjärele. Tema peale võis kindel olla,» meenutas Nikita.

Kuid detsembris 2022 hakkas Tšernov Nikita hinnangul osutama tähelepanu probleemidele. Ta kartis, et tal pannakse All for Victory's peatselt nn hapnik kinni ehk süüakse välja. «Küsisime, milles probleem ja äkki saame aidata. Aga ta on alati olnud pigem tagasihoidlik inimene ja ütles, et saab ise hakkama,» rääkis Nikita Postimehele.

Kommentaarid (9)
Copy
Tagasi üles