Erdoğani sõnul on ta valmis valimiste teiseks vooruks

Copy
Türgi president Recep Tayyip Erdoğan ööl vastu esmaspäeva toetajatele lehvitamas.
Türgi president Recep Tayyip Erdoğan ööl vastu esmaspäeva toetajatele lehvitamas. Foto: PRESIDENTIAL PRESS OFFICE/Scanpix

Türgi presidendi Recep Tayyip Erdoğan teatas ööl vastu esmaspäeva, et on vajadusel valmis valimiste teiseks vooruks.

«Me ei tea veel, kas valimised on esimeses voorus läbi, aga kui inimesed viivad meid teise vooru, siis me austame seda,» ütles Erdoğan oma toetajatele.

President teavitas ühtlasi, et tema valitsev konservatiivne liit on võitnud enamuse parlamendis.

Valimistel hääletati ka 600-kohalise parlamendi üle. Parlamendivalimiste tulemusi ei peeta siiski nii märkimisväärseks, kui presidendivalimisi, sest Türgi praeguses süsteemis suudab president otsustamisel parlamendist niiöelda üle sõita.

Uudisteagentuuri Anadolu ja telekanali CNN vahendatud ametlikel andmetel oli Erdoğan pärast 97,95 protsendi valimissedelite kokkulugemist kogunud 49,34 ja opositsiooniliider Kemal Kılıçdaroğlu 44,99 protsenti häältest.

Erdoğani rivaal lubas ööl vastu esmaspäeva, et võidab valimiste teise vooru pärast seda, kui peaaegu täielikud tulemused näitasid, et kumbki kandidaat ei saa ilmselt vajalikku 50 protsenti häältest.

«Kui meie rahvas saadab meid teise vooru, siis me võidame teises voorus absoluutselt kindlasti,» ütles Kemal Kılıçdaroğlu ajakirjanikele.

«Tahe muutusteks ühiskonnas on suurem kui 50 protsenti,» oli Kılıçdaroğlu veendunud.

Valimisaktiivsus küündis esialgsetel andmetel 90 protsendini.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles