Advokaat tuvastas menetlusrikkumised: Slava Ukraini lokulööja loodab koduarestist pääseda

Jaanus Piirsalu
, ajakirjanik
Copy
MTÜ Slava Ukrainiga koostööd teinud Ukraina ärimees muutis humanitaarabi jagamise äriks, mille pealt teenib sadu tuhandeid dollareid, ütles Slava Ukrainiga seotud skeeme paljastanud ukraina vabatahtlik Oleksandr Tšernov täna tehtud videopöördumises sotsiaal. Ta ei nimeta pöördumises ühtegi nime, kuid tema eelneva jutu põhjal on selge, et jutt käib Ukraina MTÜst All for Victory ja selle juhist Hennadi Vaskivist.
MTÜ Slava Ukrainiga koostööd teinud Ukraina ärimees muutis humanitaarabi jagamise äriks, mille pealt teenib sadu tuhandeid dollareid, ütles Slava Ukrainiga seotud skeeme paljastanud ukraina vabatahtlik Oleksandr Tšernov täna tehtud videopöördumises sotsiaal. Ta ei nimeta pöördumises ühtegi nime, kuid tema eelneva jutu põhjal on selge, et jutt käib Ukraina MTÜst All for Victory ja selle juhist Hennadi Vaskivist. Foto: Ekraanitõmmis

MTÜ Slava Ukrainiga seotud skeeme paljastanud Ukraina vabatahtliku, eelmisel nädalal relvade ja laskemoona ebaseadusliku omamise süüdistusega kinni peetud Oleksandr Tšernovi kriminaalasja uurimises on tehtud palju rikkumisi, mistõttu advokaadid taotlevad tema vabastamist koduaresti alt ja kriminaalasja lõpetamist.

«Tema vahistamisel rikuti mitmel korral rängalt kriminaalmenetluskoodeksit,» ütles täna Postimehele Tšernovi kaitsva Ukraina advokaadibüroo Defendum juhtiv partner Artem Krasnobrõzõi.

Peamiseks rikkumiseks peab Krasnobrõzõi asjaolu, et Tšernovi vastu algatatud kriminaalasja toimikus puuduvad uurijatele antud volitused selle asja uurimiseks. Lihtsustatult öeldes pole mingit dokumenti, et Tšernovi kriminaalasja uurijale oleks tema ülemus selleks käsku või korraldust andnud. Pole dokumenti, et uurija on volitatud seda asja uurima.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles