New Mexico väikelinnas sai tulistamises surma kolm inimest

Copy
Kaader Farmingtonist pärast tulistamist.
Kaader Farmingtonist pärast tulistamist. Foto: Susan Montoya Bryan/Scanpix

New Mexico osariigis asuvas Farmingtoni väikelinnas sai esmaspäeval tulistamises surma vähemalt kolm ja haavata seitse inimest, teatas USA politsei.

Vigastatute seas on kaks politseiametnikku

«Kahtlustatav tapeti sündmuskohal ja avalikkusele enam ohtu ei ole. Meil on vähemalt kolm hukkunud tsiviilohvrit,» teatasid linnavõimud ja Farmingtoni politseijaoskond esialgses avalduses.

Juhtunu üksikasjad on selgitamisel. Kahtlustatava isik ja motiivid on hetkel teadmata.

«Mitmetele hädakõnedele vastanud politseinikud leidsid eest kaootilise stseeni, kus mees tulistas tänaval inimesi,» kirjeldas Farmingtoni politsei asejuht Baric Crum hilisemal pressikonverentsil.

«Nüüd vajame oma kogukonnalt abi. Kellel on juhtunu kohta lisateavet, siis jagage seda politseiga. Olgu see siis pealtnägijate teave või videoteave või mis iganes. Kui teile tundub, et see on asjakohane, siis jagage seda,» lisas Crum.

Tulistamisele reageerisid mitmed politseiametnikud, kellest kaks sai tulevahetuses haavata. Korrakaitsjaid ravitakse haiglas ja nende seisund on stabiilne. San Juani meditsiinikeskusesse toodi kokku seitse vigastud inimest.

Kohalikud koolid suleti ajutiselt, kuid lubati järgmisel hommikul uuesti avada. Farmingtoni koolid kinnitasid, et kõik õpilased ja töötajad on kaitstud.

«Ma läksin välja vaatama, sest üks naine lihtsalt lamas teel. Ma tahtsin aru saada, mis kurat siin toimub,» kirjeldas rünnakukoha lähedal elav 32-aastane Joseph Robledo. Robledo ja teised hakkasid inimestele esmaabi andma.

Valitsusvälise organisatsiooni Gun Violence Archive andmetel on Ühendriikides sel aastal toimunud enam kui 215 massitulistamist.

Farmington asub osariigipealinnast Santa Fest umbes 320 kilomeetri kaugusel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles