Ukraina lipu eest vägivalla alla sattunud Narva aktivist: Mordori lurjused mõistavad ainult jõu keelt (10)

rus.postimees.ee
Copy
Daniil Kurakin.
Daniil Kurakin. Foto: Taavi Sepp

Venemaa välisministeeriumi pressisekretär Maria Zahharova nimetas Narvas 9. mail nähtud Ukraina lippu provokatsiooniks ja avaldas toetust Venemaa kodanikule, kes tõukas lippu kandnud Daniil Kurakinit. Kurakin andis täna Zahharovale vastuse.

«Venemaa loomuses on kaitsta agressiivseid lurjuseid, olles ise samasugune agressiivne lurjus oma naaberriikide suhtes. Kahjuks kinnitas ka minu kogemus, et lurjus mõistab ainult jõu keelt ning tema eest tuleb osata ennast kaitsta,» kirjutas Kurakin sotsiaalmeedias. 

Kurakin lisas irooniliselt, et tema ründajat ei tohiks kinni hoida «russofoobses» Eestis. «Võtke ta oma Mordorisse, et ta saaks edasi kanda värvikaid linte ning tõsta pitsi igal võimalusel vanaisade eest! 

Olen ise pooleldi venelane ja ma ei koge siin mingisugust tagakiusamist, sest erinevalt kõigist «Vene maailma» viiruse kandjatest hindan ja austan Eesti Vabariigi iseseisvust, ajalugu ja suveräänsust ning olen valmis seda kõike teiesuguste eest kaitsma,» pöördus Kurakin Zahharova poole.

Venemaa õigustab Narva aktivisti ründamist

Zahharova rääkis eile ajakirjanikele, et 9. mail oli Jaanilinnas pidulik kontsert, mida vaatasid ka Narva elanikud. «Ometi leidus provokaator, tuntud eestlasest russofoob Kurakin, kes sihilikult hoidis Ukraina lippu Vene poolele nähtaval,» rääkis Zahharova. Ta selgitas, et Kurakin eiras inimeste palveid, et ta lipu ära koristaks, mistõttu tekkis ka konflikt.

Zahharova hinnangul ei saa Kurakinit rünnanud Venemaa kodanikku Vjatšeslav Sorokinit tema teo eest süüdi mõista. «Toimunu kinnitab vaid seda, et Eestis jätkub avalik tagakiusamine ja venelastevastane ksenofoobia,» lausus Zahharova.

Zahharovat tegi murelikuks, et Eesti seadust rikkuv Kurakin jäi süüdi mõistmata. «Selle asemel et provokaatorit karistada, eiratakse teda argpükslikult lääneliku kureerimisega Tallinnast,» leidis ta.

«Hoiame oma kaasmaalase saatusel silma peal, oleme temaga kontaktis, anname abi ning nõuame õiglust ja et ka meie kodanikule tagatakse õigused,» lisas Zahharova.

Kommentaarid (10)
Copy
Tagasi üles