Kaitseväelased rajavad Tallinna-Narva maanteele kontrollpunkti

Postimees
Copy
Kaitseväelased rajavad õppuse Kevadtorm 2023 raames neljapäeval Tallinna-Narva maanteele Valgejõe juurde ajutise kontrollpunkti.
Kaitseväelased rajavad õppuse Kevadtorm 2023 raames neljapäeval Tallinna-Narva maanteele Valgejõe juurde ajutise kontrollpunkti. Foto: Marko Saarm / Sakala

Kaitseväelased rajavad õppuse Kevadtorm 2023 raames neljapäeval Tallinna-Narva maanteele Valgejõe juurde ajutise kontrollpunkti, mille tõttu on liiklus piirkonnas häiritud.

Tallinna-Narva maantee kilomeetritel 58–63 kehtestatud piirangud võivad aeglustada sujuvat liiklust. Kaitsevägi loodab autojuhtide mõistvale suhtumisele ja palub kõigil liiklejail varuda kannatlikku meelt ning rohkem aega turvaliseks kohalejõudmiseks.

Kava järgi on maantee neljapäeval kell 6–10 suletud ja liiklus on suunatud läbi Valgejõe. Kell 10–20 on kontrollpunkt läbitav kiirusepiiranguga ning kell 20–00 on liiklus kontrollpunktis taas suletud.

15.–26. maini kestval õppusel Kevadtorm kontrollib kaitsevägi lahingplaanide sünkroniseeritust, juhtimistasandite vahelist koostööd ja üksuste valmisolekut lahingülesannete täitmiseks. Õppuse planeeritud tegevused toimuvad põhiliselt Põhja-Eestis.

Kevadtorm on kaitseväe aasta suurim õppus, mille käigus harjutatakse sõjaliste operatsioonide planeerimist ja elluviimist, kui ka tõhustatakse koostööd Eesti ja liitlasriikide üksuste vahel. Õppusel osalevad nii tegevväelased, ajateenijad, reservväelased, kaitseliitlased kui ka liitlasriikide sõdurid. Esmakordselt juhib õppust eelmisel aastal loodud diviis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles