Isamaa esimeheks pürgiv Tõnis Lukas: konservatiivina pean lugu viisakast käitumisest

Aimar Altosaar
, ajakirjanik
Copy
Isamaa esimeheks kandideeriv Tõnis Lukas on erakonna ajaloo jooksul mitu korda olnud juhtival positsioonil.  
Isamaa esimeheks kandideeriv Tõnis Lukas on erakonna ajaloo jooksul mitu korda olnud juhtival positsioonil.  Foto: Eero Vabamägi

Isamaa üks juhtivpoliitikuid selle loomisest alates Tõnis Lukas, kes küll erakonnale oodatust halvemate tulemustega lõppenud valimistel taas riigikokku pääses, soovib 10. juunil toimuval erakonna suurkogul Isamaa juhiks kandideerida.

Olete vahepeal juhtinud mitmeid kultuuri- ja haridusasutusi, kuid nüüd taas tõsiselt poliitikas sees.

Mulle meeldibki olla vahepeal ametikohtadel, kus päriselt Eesti elu luuakse, ja siis sealt saadud kogemustega midagi poliitikas ära teha. Mul on kogemusi, et näha ühiskonda tervikuna, ma pole elukauge.

Millised kogemused andsid otsustavuse tulla välja Isamaa uue esimehe kandidaadina?

Tean, mida Eesti elus reaalselt vaja oleks. Tunnen nagu teisedki inimesed, kuidas poliitikute tasandil tekitatud bürokraatia mõjutab meid igal tasandil. Eesti Rahva Muuseum, mida olen pikemalt juhtinud, on ju ka nagu suur ettevõte, see andis ettevõtjate mõistmiseks väga palju. Usun, et need elukogemused kuluvad ka erakonnale ära. Isamaa, nagu nimigi ütleb, on võrsunud sellest samast maast ja inimestest.

Tundub, et Isamaa on praegu rohkem vanemate inimeste valik, aga mida te noortele pakute?

Arvan, et meie isamaaline maailmavaade, mis seab iga inimese kõrval oluliseks ka rahvuse, keele ja kultuuri säilimise, on oluline kõigile põlvkondadele. Võib-olla küll teistmoodi võtmes ja sõnastuses. Noored mõistavad ka Eesti elu kaitsmise vajadust ning neile on arusaadav meie hariduspoliitika, perede toetamine.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles