Opositsioon katkestas töötõkestuse ja pöördub riigikohtusse (3)

Andres Einmann
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy
Tanel Kiik, Martin Helme ja Helir-Valdor Seeder leidsid ühise keele ja pöörduvad riigikohtusse, kuna koalitsioon lõpetas nende algatatud töötõkestuse jõuga. 
Tanel Kiik, Martin Helme ja Helir-Valdor Seeder leidsid ühise keele ja pöörduvad riigikohtusse, kuna koalitsioon lõpetas nende algatatud töötõkestuse jõuga. Foto: Mihkel Maripuu

Riigikogu opositsioonierakonnad katkestasid kolmapäeval üle nädala kestnud töötõkestuse ja lubasid pöörduda koalitsiooni korralekutsumiseks riigikohtusse.

Opositsioon on riigikogu istungitel alates eelmise nädala esmaspäevast esitanud istungi juhatajale protseduurilisi küsimusi, takistades nii istungi päevakorra kinnitamist. Opositsioonisaadikute sõnul protesteerivad nad sellise töötõkestusega valitsuse kava vastu seadustada maksumuudatused ja abieluvõrdsuse kehtestamine kiirkorras, ilma sisulise aruteluta.

Obstruktsiooni katkestas koalitsioon esmaspäeval, kui riigikogu esimees Lauri Hussar (Eesti 200) lõpetas protseduuriliste küsimuste vastuvõtmise ja pani päevakorra hääletusele. Sama tegi teisipäeval ka istungit juhatanud riigikogu aseesimees Toomas Kivimägi (RE).

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles