Zelenskõi kutsus üles tarnima Ukrainale rohkem relvi (1)

BNS
Copy
Pihtasaanud elumaja Borodjankas.
Pihtasaanud elumaja Borodjankas. Foto: TARASOV/Ukrinform/SIPA/Scanpix

Ukraina president Volodõmõr Zelenskõi kutsus kolmapäeval oma igaõhtuses videosõnumis maailma üles tugevdama sõjalist toetust Ukrainale ja suurendama survet Venemaale seoses okupantide erinevate rünnakute ägenemisega.

«Mürsurünnakute ägenemine Sumõ, Tšernihivi, Dnipropetrovski, Zaporižžja ja Donbassi oblastis – see kõik tõestab ikka ja jälle, et Venemaa survestamiseks on vaja veelgi rohkem maailma konsolideerida. Meie sõduritele on vaja veelgi rohkem jõudu, et hävitada kõik okupantidest terroristide positsioonid. Veelgi rohkem toetust on vaja meie inimestele, et päästa elusid ja taastada turvalisus meie linnades ja külades,» rääkis riigipea.

Zelenskõi tõi välja, et pidas kolmapäeval mitmeid ettevalmistavaid kohtumisi uute sammude osas Ukraina kaitsevõime ja riigi rahvusvaheliste positsioonide tugevdamiseks.

Ukraina presidendikantselei juht Andri Jermak toonitas samuti vaenlase tulistamise intensiivistumist.

Jermaki sõnul tulistasid Vene väed ainuüksi eelmisel nädalal – 8. maist kuni 16. maini – Harkivi, Tšernihivi ja Sumõ piirkondi suurtükkidest ja miinipildujatest 162 korda.

«Harkivi oblastis hukkus sel nädalal 12 inimest. Veel 23 inimest sai vigastada, kellest kaks lapsed. Sumõ oblastis hukkus üks inimene ja veel kaks sai viga, sealhulgas üks laps. Tšernihivi oblastis hukkus kolm ja sai haavata kolm inimest. Kõik tsiviilisikud,» ütles Jermak.

Presidendikantselei juht rõhutas, et korrakaitseorganid fikseerivad kõik venelaste terrorikuriteod Ukraina tsiviilisikute vastu.

«Nad vastutavad iga kuriteo eest. On väga oluline, et meie liitlased mõistaksid, et vaenlane viib läbi terroriakte Ukraina erinevates piirkondades ja mitte ainult seal, kus on aktiivne rindejoon,» lisas ametnik.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles