Colombias leiti pärast lennuõnnetust elusana neli last

Copy
Lapsi otsis üle saja jälituskoertega sõduri.
Lapsi otsis üle saja jälituskoertega sõduri. Foto: HANDOUT/Scanpix

Colombias asuva Amazonase haldusüksuse aladelt leiti enam kui kaks nädalat pärast lennuõnnetust elusana neli last, teatas kolmapäeval president Gustavo Petro.

«Pärast meie sõjaväelaste väsimatuid otsinguid leidsime Colombia lõunaosas elusana neli last, kes jäid lennuõnnetuse järel kadunuks,» sõnas Petro suhtlusvõrgustikus Twitter.

1. mail juhtunud õnnetuses hukkus kolm täiskasvanut.

Päästjate sõnul jäid lennukis viibinud lapsed pärast õnnetust džunglis kadunuks, kuid leiti lõpuks üles. Vanim lastest on 13-aastane ja noorim kõigest 11-kuune.

Lapsi otsis üle saja sõduri koos jälituskoertega.

Kolmapäeval teatasid riigi relvajõud, et otsinguid on hoogustunud pärast seda, kui päästjad leidsid pulkadest ja okstest ehitatud ajutise varjualuse. See pani nad uskuma, et keegi on õnnetuses ellu jäänud.

Relvajõudude avaldatud fotodelt oli näha maas lebavaid kääre ja juukseklambrit. Varem oli džunglist leitud väikelapse joogipudel ja pooleldi söödud puuvilju.

Esmaspäeval ja teisipäeval olid sõdurid leidnud piloodi ja kahe täiskasvanu surnukehad. Üks hukkunud reisijatest oli otsitavate laste ema. Perekond kuulub Huitoto hõimu.

Lennuk oli teel San Jose del Guaviaresse, mis on üks tähtsamaid linnu Amazonase vihmametsa Colombia aladel. Colombia Amazonase departemang asub Amazonase valgalas ja valdav osa sellest on kaetud troopilise vihmametsaga.

Otsinguid olid muu hulgas raskendanud metsloomad, tugev vihm ja hiiglaslikud puud, mis võivad kasvada kuni 40 meetri kõrguseks. Otsingutel abistasid sõdureid kolm helikopterit.

Esialgu pole lennuõnnetuse põhjused teada. Colombia kriisiameti andmetel oli piloot teatanud mootoriprobleemidest vaid mõni minut enne seda, kui lennuk radarilt kadus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles