CNN: kahju ukrainlaste Patriotile oli vähene (1)

BNS
Copy
Patriot mõned kuud tagasi New Amsterdami sõjaväebaasis.
Patriot mõned kuud tagasi New Amsterdami sõjaväebaasis. Foto: Pool /Ukrainian Presidentia/Scanpix

Venelaste teisipäevases rünnakus said kahjustada Patrioti õhutõrjepatarei kaks komponenti, teatas vahendas uudisteagentuur UNIAN kolmapäeval telekanali CNN uudist, kus viidati allikana asjaga kursis olevale USA ametnikule.

Ametniku informatsiooni kohaselt said kahjustada Patrioti kaks akugeneraatorit ja osa süsteemi elektroonikast.

Kolm teist USA ametnikku kinnitasid samuti, et kahju on minimaalne. Üks nimetas seda väheseks. Ametniku kinnitusel töötas süsteem kogu rünnaku ajal ja püsis võrgus.

USA saatis asjatundjad süsteemi üle vaatama ja ei paista, et see oleks otseselt millegagi pihta saanud. Üks teooria on, et allakukkuva raketi rusud kahjustasid Patrioti komponente, kuid uuritakse ka muid võimalusi.

USA kaitseametnik teatas juba varem päeval, et Ukrainale antud kõrgtehnoloogiline õhutõrjesüsteem Patriot sai kannatada, kuid on endiselt töökorras.

«Süsteem Patriot on endiselt töökorras ja selle lähedale kukkunud mürsu põhjustatud kahju hindamine on alles pooleli,» sõnas ametnik uudisteagentuurile AFP.

Ukraina õhujõudude kõneisik Juri Ignat kutsus enne seda üles mitte muretsema õhutõrje raketisüsteemi Patriot saatuse pärast ja rõhutas, et ühe Kinžali raketiga on süsteemi hävitada võimatu.

Venemaa kaitseministeerium teatas varem, et väidetavalt tabas ülihelikiirusega raketisüsteemi Kinžal ülitäpne löök Kiievis õhutõrje raketisüsteemi Patriot.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles