Ukraina tuvastas Hersoni elurajoone rünnata käskinud Vene komandöri

BNS
Copy
Kaader Hersonist detsembris
Kaader Hersonist detsembris Foto: Dimitar Dilkoff / Scanpix

Ukraina julgeolekuteenistus tuvastas Vene okupandist komandöri, kes andis eelmise aasta detsembris käsu rünnata Hersoni elurajoone, teatas neljapäeval ukrainlaste uudisteagentuur UNIAN.

«Uurimise tulemusena tuvastati veel ühe okupandi isik, kes osales Hersoni elurajoonide massilises tulistamises ja tsiviilisikute mõrvas. Selleks osutus suurtükiväeülem alampolkovnik Dmitri Žarkihh,» edastati teadaandes.

Avalduses täpsustatakse, et alampolkovnik andis 24. detsembril 2022 korralduse anda jõe vasakkaldal baseeruvatest raketisüsteemidest BM-21 Grad tulelöök Hersoni linna keskele.

«Siis tabasid okupandid maju, poode, haiglat ja humanitaarabipunkti piirkonna keskuse keskosas. Vaenlase rünnaku tagajärjel hukkus 11 eraisikut ja veel 64 sai vigastada. Enamik hukkunuid olid naised ja vanurid,» lisati teadaandes.

Varsti pärast seda kutsuti alampolkovnik Kremlisse, kus teda tunnustati Ukraina tsiviilelanikkonna vastu suunatud terrori eest.

Venemaa kaotas Ukrainas viimase ööpäevaga ligi 610 sõdurit, üheksa tanki, 17 soomukit, 16 suurtükki, kaks õhutõrjesüsteemi ja raketiheitjat ning 16 drooni, edastas kolmapäeval Ukraina relvajõudude peastaap.

Kokku on Venemaa sissetungi algusest Kiievi teatel kaotanud üle 200 590 sõduri, 3771 tanki, 7365 soomukit, 3166 suurtükki, 562 raketiheitjat, 318 õhutõrjesüsteemi, 6067 masinat ja paakautot, 417 eritehnikaühikut ja 18 laeva.

Hävitatud on 308 lennukit ja 294 helikopterit, alla tulistatud 2748 drooni ja 982 tiibraketti, edastas staap.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles