TAUST Kuressaare elanikud jätkavad veekriisis vaevlemist (6)

Priit Pullerits
, vanemtoimetaja
Copy
Kuressaare elanik Kersti Ränk on Coopi Tooma poe juures täitnud veepaagist kaks jooginõu, et viia puhast vett koju lastele.
Kuressaare elanik Kersti Ränk on Coopi Tooma poe juures täitnud veepaagist kaks jooginõu, et viia puhast vett koju lastele. Foto: Mihkel Maripuu

Juba rohkem kui kaks nädalat on möödas sellest, mil Kuressaare joogivette sattunud bakterid on põhjustanud sealsetele inimestele kurnavaid kannatusi, aga selgust, kes on süüdi ja kes vastutab, ei paista veel niipea.

Kui Mihkel Laidna ülemöödunud nädala pühapäeva hommikul Kuressaare haiglasse erakorralise meditsiini kümne voodikohaga osakonda tööle saabus, rääkis oma vahetust lõpetav valvearst, et mitu inimest on käinud kurtmas oksendamist, kõhulahtisust ja kuni 40-kraadist palavikku.

Siis hakkasid samasuguste sümptomitega patsientidest Laidnale rääkima kiirabitöötajad.

Seejärel jõudsid Laidna kõrvu kolleegide jutud, et teravat kõhuhäda on hakanud kurtma ka nende tuttavad.

Kõigest paar tundi hiljem, kell pool kaksteist, võttis Laidna, haigla EMO juhataja, riski ja postitas oma isiklikule Facebooki küljele:

«Kuressaare linna piires on massiline (!) haigestumine kõhulahtisuse, oksendamise ja kõhuvaluga. Esialgse info põhjal võiks olla seotud veevärgiga. Muud ühist nimetajat haigestunutel leida ei suuda. Kolle on selgelt lokaliseerunud Kuressaare linna piiresse. Täpsema info saamiseni võiks hoiduda kraanivee tarbimisest. Või vähemalt keetke see läbi.»

Kommentaarid (6)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles