Erakonna Koos juht jätkab erakonna juhtimist Venemaalt (5)

Anna Sarapuu
, ajakirjanik
Copy
Ühiskondliku liikumise Koos/Vmeste miiting oktoobri lõpus 2022. aastal Raekoja platsil. Fotol liikumise eestvedaja Oleg Ivanov.
Ühiskondliku liikumise Koos/Vmeste miiting oktoobri lõpus 2022. aastal Raekoja platsil. Fotol liikumise eestvedaja Oleg Ivanov. Foto: Raul Mee

Erakonna Koos juht Oleg Ivanov sõitis Venemaale Sotši, et hakata parteid sealt juhtima. Ivanov kartis, et kaitsepolitsei võtaks ta Eestis vahi alla.

Ivanov andis täna sotsiaalmeedia vahendusel teada, et ta viibib Sotšis. «Aastaga tegime seda, mida paljud saavutavad 10 aastaga. Me oleme teiega väga tublid – jäädvustame selle ja liigume veel jõulisemalt edasi. Valjemalt ja veel aktiivsemalt ning seda väga lihtsal põhjusel: me soovime elada, me ei soovi sõda ja sõdida Kaja&Co nimel,» selgitas Ivanov erakonna seisukohti.

Ühtlasi jagas Ivanov oma sõnavõtus ka erakonna edasisi plaane. «Edasi veame esimest kongressi, lepime kokku plaanides ja alustame ettevalmistusi Euroopa Parlamendi valimisteks,» sõnas Ivanov ja lisas, et Eesti rahval on õigus valida endale esindaja, kes räägib tõtt.

Portaal Baltija kirjutas, et Oleg Ivanov koos abikaasaga sõitis Venemaale, kuhu nad mõneks ajaks jäävad. Pärast sõbra ja erakonna kaasmõtleja Aivo Petersoni vahistamist sai selgeks, et üks hetk jõuab kaitsepolitsei Oleg Ivanovi järele.

«Me saime väga suure rahva poolehoiu ja meid toetab väga suur osa mittekodanike ja Vene Föderatsiooni kodanikud. Me võidame kohalikud valimised ja valimised Narvas, Kohtla-Järvel, Sillamäel ja kahes suuremas Tallinna linnaosas. Muidugi ei tohi Kaitsepolitsei seda läbi lasta, seetõttu on ka Aivo Peterson arestis,» ütles Ivanov.

Ivanov kogus riigikogu valimistel Tallinnas Lasnamäe, Kesklinna ja Pirita ringkonnas 2699 häält ja parlamenti ei pääsenud.

8. mail registreeriti liikumine Koos erakonnaks.

Samuti on Ivanov korduvalt käinud Venemaa propagandisti Vladimir Solovjovi telesaates.

Kommentaarid (5)
Copy
Tagasi üles