Kindral Martin Herem külastas õppust Kevadtorm

Postimees
Copy
Foto: kpr Maria Grünberg / vbl Ardi Hallismaa / Eesti Kaitsevägi

Kaitseväe juhataja kindral Martin Herem külastas koos kaitseminister Hanno Pevkuriga õppust Kevadtorm, kus nad tutvusid õppuse korralduse ja stsenaariumiga ning kohtusid õppelahinguteks valmistuvate sõduritega.

«Tänane koostöö liitlastega annab meile juurde kiirust. Kui meil on täna siin need üksused, kes tulevad kohale ka ohu korral, siis meie keskkonna ja kultuuri, eriti sõjakultuuri teadmine muudab neid palju kiiremaks,» ütles kaitseväe juhataja kindral Martin Herem. «Niipea, kui liitlased jõuavad kohale, teavad nad, kellega neil on pistmist ja kuidas me tegutseme ning nad saavad hakata kohe meiega koos töötama.»

Kaitseväe juhataja hinnangul kulgeb õppus edukalt ja järjest enam täidetakse väljaõppe eesmärke.

Kaitseminister Hanno Pevkur rõhutas õppuse raames kolme olulist aspekti – ajateenijate küpsuseksamit, reservväelaste oskuste kontrolli ja koostööd liitlastega.

«Selleks, et meie riigikaitsjad oleks alati valmis, tuleb meil harjutada. Ja mitte ainult reservväega, vaid ka ajateenijate, tegevväelaste, kaitseliitlaste ja liitlastega,» ütles kaitseminister Pevkur, lisades, et olles saanud õppusest ülevaate, on ta kindel, et asjad lähevad õiges suunas.

Kaitseväe juhataja ja kaitseminister külastasid visiidi käigus nii 1. kui 2. jalaväebrigaadi üksuseid, Eestis teeniva liitlaste lahingugrupi võitlejaid ning õppuse Kevadtorm juhtstaapi. Lisaks tutvustati delegatsioonile liitlaste helikoptereid Apache ja Wildcat.

Delegatsiooni koosseisu kuulusid ka kaitseministeeriumi kantsler Kusti Salm, NATO maavägede (Land Command) ülema asetäitja kindralleitnant Nicola Zanelli, kaitseministri töövarjud ning teised osalejad.

Kevadtorm on kaitseväe aasta suurim õppus, mille käigus harjutatakse sõjaliste operatsioonide planeerimist ja elluviimist, kui ka tõhustatakse koostööd Eesti ja liitlasriikide üksuste vahel.

Õppusel osalevad nii tegevväelased, ajateenijad, reservväelased, kaitseliitlased kui ka liitlasriikide sõdurid. Esmakordselt juhib õppust eelmisel aastal loodud diviis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles