Ukraina sõjaväelased filmisid purustatud Bahmuti linna

BNS
Copy
Vaade Bahmutile
Vaade Bahmutile Foto: UKRAINIAN ARMED FORCES / SCANPIX

Ukraina sõjaväelased näitasid pühapäeval uut videot Donetski oblastis asuvast Bahmutist, teatas ukrainlaste uudisteagentuur UNIAN.

Kaheksanda eraldiseisva erivägede rügemendi video avaldati Ukraina relvajõudude ametlikul lehel suhtlusvõrgustikus Telegram.

Eraldi märgitakse, et video filmiti pühapäeval.

«Ukraina sõdalased läksid lahingumissioonile läbi hävitatud, kuid vallutamata linna,» öeldi selgituses.

Armee märkis, et just selline näeb välja Ukraina võidutee.

«Raske ja ohtlik, aga ainuke valik kõigil nendel, kes seisavad Ukraina eest ja kelle jaoks sõda sai korraga tööks ja kutsumuseks,» lisati teadaandes.

Ukraina Ida väerühma pressiesindaja Serhi Tšerevatõi sõnul alistasid ukrainlased Bahmutis praktiliselt Vene erasõjafirma Wagneri ja seda ootab peagi lõplik kaotus, vahendas pühapäeval uudisteagentuur UNIAN.

Tšerevatõi kinnitas telesaates, et tema prognoosi kohaselt purustatakse Wagner Bahmutis täielikult.

«Las sissetungijad tunnevad pidevat ohtu. Kas me piirame nad sisse praegu või veidi hiljem, aga see rühmitus saab täielikult lüüa,» ütles Tšerevatõi.

Eestkõneleja sõnul suruvad Ukraina relvajõud Bahmuti eeslinnas vaenlast tagasi. Vahepeal on Wagner aga juba kandnud korvamatuid kaotusi.

«Korvamatuid kaotusi on Wagnerile juba tekitatud. Hoolimata sellest, et meil puudub arvuline üleolek vaenlasest, püüame me väljaõppele ja sõjalisele leidlikkusele toetudes vaenlast tagasi tõrjuda. Kus on peamised löögid, seda las nad mõtlevad ja las nad muretsevad. Me näeme väga hästi nende kavatsusi, kuidas nad oma jõude liigutavad, kuid iga olukorra jaoks on lahendused ja vastavad tegevused,» seletas Tšerevatõi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles