Prigožin lubas taas oma palgasõdurid lahingutsoonist välja tuua

BNS
Copy
Jevgeni Prigožin
Jevgeni Prigožin Foto: Postimees/Scanpix

Vene erasõjafirma Wagneri juht Jevgeni Prigožin teatas pühapäeval taas, et tõmbab oma palgasõdurid lahingutsoonist välja ja annab positsioonid üle nii-öelda elukutselistele okupantidele, teatas ukrainlaste uudisteagentuur UNIAN.

Prigožini sõnul ei ole kuni 1. juunini ükski Wagneri võitleja eesliinil.

Uudisteagentuuri andmetel kinnitas Prigožin seda audiovastuses küsimusele, kas tema palgasõdurid tungisid Donetski oblastis asuvasse Hromovo asulasse.

Wagneri juhi väitel täitsid palgasõdurid oma ülesanded ja naasevad tagalasse pärast enam kui 400 päeva kestnud võitlust.

«Wagner lahkub sõjapiirkonnast 25. mail. 1. juunil ei ole ükski võitleja eesliinil, enne kui oleme viinud läbi ümberkorraldusi, ümbervarustamist ja täiendõpet,» ütles Prigožin.

Prigožin lisas, et nüüd hakatakse kindlasti levitama võltsinguid uute Wagneri vastu suunatud rünnakute kohta.

Hromovo ründamise osas märkis Prigožin, et see on Venemaa kaitseministeeriumi ülesanne.

Ukraina Ida väerühma pressiesindaja Serhi Tšerevatõi sõnul alistasid ukrainlased Bahmutis praktiliselt Vene erasõjafirma Wagneri ja seda ootab peagi lõplik kaotus.

Tšerevatõi kinnitas telesaates, et tema prognoosi kohaselt purustatakse Wagner Bahmutis täielikult.

«Las sissetungijad tunnevad pidevat ohtu. Kas me piirame nad sisse praegu või veidi hiljem, aga see rühmitus saab täielikult lüüa,» ütles Tšerevatõi.

Eestkõneleja sõnul suruvad Ukraina relvajõud Bahmuti eeslinnas vaenlast tagasi. Vahepeal on Wagner aga juba kandnud korvamatuid kaotusi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles