FOTOD JA VIDEO Maardus põles gaasiballoonidega angaar (2)

Copy

Kell 12.30 teatati häirekeskusele, et Maardu linnas Lao tänaval põleb angaar lahtise leegiga, mille musta tossu oli märgata ka Tallinna südalinnast. 

Tulekahjult levis palju musta suitsu, mis levis peamiselt Maardu järve suunas. Vähemal määral jõudis suitsupilv ka Vana-Narva maanteele ja Peterburi teele. Ka sealsetel elanikel paluti suitsus viibimist vältida ning hoida kodude uksed ja aknad suletuna: ohualas viibinud inimestele saadeti välja ka EE-ALARM sõnumid.

Kuivõrd angaaris hoiti plahvatusohtlike ainete mahuteid ja gaasiballoone, palus politsei sündmuskohale uudistama läinud pealtvaatajatel sealt lahkuda. Liiklus Maardus Lao tänaval ja Põhjaranna teel oli häiritud ning neis piirkondades paluti liiklemist vältida.

Tulekahju lokaliseeriti kell 16.18, misjärel asuti teostama järelkustutust ning viimaste tulekollete likvideerimist. Kell 19.30 teatas päästeamet, et tulekahju on täielikult likvideeritud.

Põlengu tõttu vajas kiirabi sekkumist üks laotöötaja, kes end halvasti tundis.

Tegemist oli kõrgeima ehk neljanda astme väljakutsega ning sündmusele reageeriti suurte jõududega. Päästesündmusele reageerisid päästemeeskonnad Assakult, Tallinna kesklinna komandost, Koselt, Keilast, Lasnamäelt, Muugalt, Nõmmelt ja Piritalt ning vabatahtlikud päästjad Arukülast ja Tõdvalt.

Põlengu tekkepõhjus on selgitamisel.

Samal tänaval on varem üks angaar tulekahju tõttu hävinud: 2019. aastal põlesid seal tööstusmahutid ja kaks laohoonet, kus hoiti atsetooni ja piiritust.

Kommentaarid (2)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles