Läänemets andis suurima toetuse erakonnakaaslasega seotud päästekomandole

Kadri Tammepuu
, ajakirjanik
Copy
Siseminister Lauri Läänemets tunnistas, et Rõuge pritsimehed pani toetuste saajate nimekirja tema, sest neil oli maja pooleli.
Siseminister Lauri Läänemets tunnistas, et Rõuge pritsimehed pani toetuste saajate nimekirja tema, sest neil oli maja pooleli. Foto: Madis Veltman

Mullu detsembris pidi siseminister Lauri Läänemets (SDE) koalitsioonipartnerite pahameele tõttu loobuma koolidele ja lasteaedadele määratud nn katuserahast. Kriitikud nägid sellises rahajagamises katset riigikogu valimiste eel sotsidele hääli osta. Kõnealusest 6,2 miljonist eurost ligikaudu pool jagas Läänemets nüüd mais priitahtlikele pritsimeestele.

Eestis on 118 vabatahtlikku päästekomandot. «Julgelt pooled komandodest karjuvad hädasti toetuste järele,» kinnitas päästeameti vabatahtlike peakoordinaator Margus Möldri ja lisas, et seekord ei olnud taotlemiseks avatud vaba vooru, vaid siseminister ise valis seltsid välja.

Läänemetsa sõnul rahuldas ta kogu nimekirja, mis päästeamet talle esitas. Toetusi anti 24 vabatahtlikule seltsile kokku 3,16 miljoni euro eest. Raha jagamisel torkas silma, et umbes pool summast määrati ministri erakonnakaaslastega seotud omavalitsustele või Järvamaale, kust Läänemets ise alles märtsis riigikogu mandaadi sai.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles