Allar Tankler abieluvõrdsusest: mõned poliitikud kasutavad seda ära enda populaarsuse tõstmiseks (6)

Loora-Elisabet Lomp
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy
Allar Tankler
Allar Tankler Foto: Urmas Luik

Riigikogus on esimesel lugemisel abieluvõrdsuse eelnõu ning täna hommikul läkitasid 600 Eesti ühiskonnas aktiivset inimest, nende seas presidendid Toomas Hendrik Ilves ja Kersti Kaljulaid ning paljud teised, riigikogu poole toetusavalduse abieluvõrdsuse ideele. Allar Tankler rääkis «Kuku pärastlõunale», et kirja kirjutas valmis ta juba neljapäeval ning reede hommikuks oli kirjal 500 inimese allkirjad. 

Tankleri sõnul ei olnud «600 kiri abieluvõrdsuse toetuseks» vastuseks haritlaste kirjale. Teda ajendas seda kirjutama ning allkirju koguma see, et riigikogulased, kes täna seda eelnõu menetlevad, näeksid neid inimesi, kes seda mõtet toetavad. 

Et need, kes on allkirja andnud näitaksid oma valmisolekut, julgustaksid riigikogu liikmeid, et nad ei jääks sinna üksi kriitikute tule alla. «See on mõte, mida ühiskonnas toetab päris palju inimesi. Nagu kirjas on näha, siis on väga palju tunnustatuid avalikuelu tegelasi ja oma eriala gurusid,» rääkis Tankler. «See, et need inimesed on valmis ka väljendama oma toetust – see loodetavasti annab neile julgust,» selgitas Tankler. 

Kommentaarid (6)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles