INTERVJUU Ukraina sõjaväe abistaja: Slava Ukraini skandaali tõttu on pankrotimaitse suus (7)

Egon Valdaru
, Sakala
Copy
Isikliku sõiduautoga viib Ants Punning Ukraina piirilinna haavatutele tampoone ja territoriaalkaitsjatele varustust.
Isikliku sõiduautoga viib Ants Punning Ukraina piirilinna haavatutele tampoone ja territoriaalkaitsjatele varustust. Foto: Egon Valdaru

Aastaid ukrainlasi aidanud võhmalane Ants Punning tõdeb, et nii nagu kõigil teistel abistajatel on tal mittetulundusühingu Slava Ukraini segaste rahaasjade skandaali puhkemise järel annetused kokku kuivanud.

Mullu 12 ja tänavu kaks korda Ukrainasse abi viinud Punning sõnas, et skandaal on tema tegevust pidurdanud, aga tegelikult on hea, kui segased rahaasjad avalikuks tehakse ja ära klaaritakse.

Ants Punning, kuidas on Slava Ukraini skandaal mõjunud annetustele?

Loomulikult rängalt, toetust tilgub nüüd väga vaevaliselt juurde. Tegelikult on hea, kui kõikvõimalikud valskused abistamisega seoses lagedale tuuakse.

Ma rääkisin juba tükk aega enne skandaali puhkemist, et Slava Ukraini rahaasjad ei ole korras. Mulle jäi silma, et nad tellisid mitu tuhat vormikomplekti, hind igal üle 350 euro. Kui läksin Ukrainas poodi ja nägin, et samaväärne komplekt maksis 150 eurot, pani see kulme kergitama. Sealtmaalt tundus mulle, et see nende asi on väga mäda. Tegelen hobiga, mille tõttu tean täpselt, kui palju vormid maksavad. See hind, mida nad väidetavalt maksid, oli müstiliselt kõrge. Usun, et see, mis nende rahaasjadest on välja tulnud, on alles algus, jäämäe veepealne osa.

Kõigi Ukraina abistajate annetused Eestis on selle skandaali järel rängalt kokku kuivanud, ka MTÜs Toeta Ukrainat, millega olin varem pikalt seotud. Muuseas, selle mittetulundusühinguga läksid meie teed eelmise aasta lõpus just seetõttu lahku, et ma kaasvõitlejate arvates Slava Ukraini suhtes toona liiga kriitiliselt sõna võtsin. Samas oma kaaslaste tegevusele ei ole mul midagi ette heita, nemad toimetavad ausalt ja suure südamega.

Kommentaarid (7)
Copy
Tagasi üles